Home » Silniční cyklistika, Týmy & závodníci

Catlike slaví triumfy svých cyklistek

Submitted by on Úterý, 24 Srpen 2010No Comment
Catlike slaví triumfy svých cyklistek

La Route de France pořádá stejný organizátor, jako je tomu u slavnější Tour de France. Zatímco na TdF startují jen muži, La Route de France je závodem ryze ženským a má v ženské cyklistice stejné jméno jako její mužská obdoba. Je to nejsledovanější a nejvýznamnější závod sezóny. Lizzie Armitstead se stala nejlepší závodnicí do 25 let na La Route de France, ženské obdobě Tour de France, a její týmová kolegyně a zároveň krajanka Emma Poplet vyhrála Grand Prix de Plouay.

Obě závodnice jezdí v týmu Cervélo Test Team s přilbami Catlike Whisper. Tato stáje potvrdila, že je nejlepším celkem světa, neboť její závodnice ovládly letošní ročník světového poháru.

Sedmou a poslední etapu závodu vyhrála Britka Lizzie Armitstead (Cervélo Test Team), vítězkou letošního ročníku závodu se ale stala Nizozemka Annemiek Van Vleuten. Cervélo Test Team podporovaný firmou Catlike však měl v elitní desítce hned tři závodnice. Britka Lizzie Armitstead obsadila čtvrté místo a vybojovala titul nejlepší závodnice do 25 let, tedy obdobu bílého trikotu z mužské Tour de France, Němka Charlotte Becker byla celkově šestá a její krajanka Sarah Düster desátá.

„Naše závodnice jezdily útočně, na nic nečekaly,“ pochvaloval si manažer ženského Cervélo Test Teamu Jens Zemke. Neskrýval spokojenost. „Mít v týmu vítězku poslední etapy, která zároveň vybojovala bílý trikot je úžasné,“ radoval se manažer stáje, která ve Francii startovala jen se čtyřmi závodnicemi.

Radost mu udělala také Emma Pooley, další závodnice ženské stáje Cervélo Test Team. Ta zvítězila v Plouay a vybojovala tak již druhé vítězství v řadě v závodě francouzského poháru. Dvojnásobná olympijská vítězka v časovce na šesti okruzích po 19,1 kilometrech zvítězila s náskokem jedné minuty před Nizozemkou Marianne Vos a Švédkou Emmou Johansson. Úspěch týmu Cervélo podtrhla desátým místem Charlotte Becker.

„Nečekala jsem, že bych dnes mohla vyhrát,“ řekla Pooley, jež v Plouay zvítězila i vloni. „Do posledního kola jsme najížděly ve čtyřech, zkusila jsem zaútočit ve stoupání na Côte de Kerihuel a zůstaly jsme jen s Marianne Vos. Tak jsem zaútočila znovu na Ty Marrec a rozhodla,“ vysvětlila průběh závodu britská závodnice.

I díky těmto výsledkům zvítězila stáj Cervélo Test Team v hodnocení týmů ve světovém poháru. Celý tým používá přilby španělské značky Catlike, jejímž dovozcem do ČR je společnost CykloŠvec s.r.o. (www.cyklosvec.cz).

Comments are closed.