Home » Silniční cyklistika

Ružičková a Slámová závodily ve Francii

Submitted by on Pondělí, 26 Červenec 2010No Comment
Ružičková a Slámová závodily ve Francii

Vítězkou výborně obsazeného mezinárodního závodu Tour Féminin en Limusin, který byl zařazen do kategorie 2.2 dle klasifikace UCI, se ve Francii stala Estonka Grete Treier z týmu Michela Fani. Ta vyhrála první a třetí etapu závodu a v celkovém pořadí zvítězila o 17 vteřin před Ruth Corset z reprezentačního družstva, třetí místo vybojovala její stájová kolegyně Edwige Pitel. Ze dvou českých závodnic se více dařilo Martině Růžičkové, která byla třicátá celkově, Gabriela Slámová získala 20. místo v Espoirs.

Do závodu mezi necelými dvěma stovkami závodnic z celého světa nastoupily také dvě cyklistky české národnosti: Martina Růžičková (Michela Fani) se celkově umístila na 30. příčce, když jejím nejlepším výsledkem ve čtyřetapovém závodě bylo 11. místo z první etapy. Mistryni České republiky z roku 2004 se ale dařilo ve vrchařské soutěži, kde obsadila třetí místo.

Další Češka na startu – Gabriela Slámová závodící za francouzskou stáj Vienne Futuroscope – v celkovém pořadí obsadila 57. místo a mezi závodnicemi do 25 let byla dvacátá. Teprve devatenáctiletá talentovaná závodnice ještě stále sbírá zkušenosti s mezinárodními závody a jistě o ní ještě bude v budoucnu hodně slyšet.

Tour Féminin en Limusin (UCI 2.2) – celkové výsledky
1. Grete TREIER (Michela Fani) 9:53:54
2. Ruth CORSET (Austrálie) +17
3. Edwige PITEL (Michela Fani) +29
4. Tatiana ANTOSHINA (Rusko) +38
5. Grace VERBEKE (Lotto) +39

30. Martina Růžičková (Michela Fani) +5:35
57. Gabriela Slámová (Vienne Futuroscope) +11:38

Zatímco Tour de France skončila po třech týdnech teprve tuto neděli v Paříží, její ženská obdoba – Route de France – startuje 8. srpna. Svým francouzským týmem Vienne-Futuroscope byla pro účast v ní nominována i česká závodnice Gabriela Slámová, která si tak po vzoru jediného Čecha v pelotonu Tour de France Romana Kreuzigera bude moci vyzkoušet závodit na největším a nejůznávanějším závodě planety.

Comments are closed.