Home » Silniční cyklistika, Tour de France

Hushovd vyhrál třetí etapu TdF

Submitted by on Středa, 7 Červenec 2010No Comment
Hushovd vyhrál třetí etapu TdF

Norský rychlík Thor Hushovd ze stáje Cervélo Test Team vyhrál 213 km dlouhou třetí etapu Tour de France z Wanze do Arenbergu. Ve finiši vedoucí šestičlenné skupiny porazil druhého Thomase Gerainta a třetího Cadela Evanse. Díky bodům, které v etapě posbíral na rychlostních prémiích, se oblékl s náskokem 63 bodů do zeleného trikotu pro vedoucího jezdce bodovací soutěže. Patří přitom k největším favoritům na vítězství v této soutěži, neboť ji vyhrál už dvakrát.

Thor Hushovd včera zaznamenal již devátý etapový triumf na Tour de France ve své kariéře. Tentokrát pro něj ale mělo vítězství i skrytý význam – jelo se totiž na kostkách známých z velkých jarních klasik. Etapa obsahovala úseky z Paříž-Roubaix, kde letos Hushovd nestačil jen na fenomenálního Švýcara Cancellaru a skončil druhý. Naopak Cancellara se díky své účasti v šestičlenné skupině znovu posunul do čela průběžného vedení Tour de France.

„Vyhrát na kostkách má pro mě velký význam. Tým dnes šlapal perfektně, pomohli mi udržet se na dobré pozici. Chtěl jsem se jim za to odvděčit vítězstvím,“ řekl Hushovd v cíli třetí etapy. „Bylo důležité zůstat vepředu, abych se vyhnul problémům. Věděl jsem, že na podobné trati mám šanci uspět. Jsem moc rád, že to vyšlo. Vyhrát titul mistra Norska je skvělé, ale jet v zeleném trikotu na Tour de France je pro mě možná ještě důležitější,“ doplnil dvaatřicetiletý specialista na spurty a časovky.

„Je to skvělý úspěch pro celý náš tým, celý si zaslouží pochvalu. Povedlo se Thora udržet na čelních pozicích a on pak předvedl výbornou taktickou hru s vítězným spurtem na konci. Skvělé,“ radoval se sportovní ředitel Cervélo Test Teamu Jean-Paul van Poppel.

Hushovd vyhrál bodovací soutěž na Tour de France už dvakrát, a to v letech 2005 a 2009. I letos patří k nejužším favoritům na zisk zeleného trikotu. Pokud se mu povede jej vybojovat, získá jej podruhé v řadě.

Zdroj: www.cyklosvec.cz (firma CykloŠvec je dovozcem přileb Catlike, kterou Thor Hushovd a celý Cervélo Test Team používá).

Comments are closed.