Home » Pozvánky k závodění

Pozor, Středeční pohár startuje!

Submitted by on Pátek, 27 Srpen 2010No Comment
Pozor, Středeční pohár startuje!

Už zítra, v sobotu 28. srpna, odstartuje 15. ročník Středečního poháru horských kol BP Lumen Bike4u Cup 2010. První závodem bude Mistrovství Královéhradeckého kraje – XC Rtyňská zvonice. Pořadatelé z SK BP Lumen pro vás připravili technický okruh dlouhý 5,3 km s převýšením 190 m. Pozor prostor startu a cíle není dole u Žabárny jako v minulých letech, ale přímo u bývalé sjezdovky Pálenka, na místě vzniku Středečního poháru. Výsledky všech kategorií se započítávají do celkového hodnocení poháru a kromě kategorií příchozích a předškolních budou vyhlášeny také ihned po závodě. Celková dotace finančních a věcných cen je 15.000,- Kč. První kategorie startují v 14 hodin. Kompletní rozpis závodu najde na www.stredecnipohar.cz.

Novinkou 15. ročníku Středečního poháru je soutěž týmů. Protože se „středečáku“ zúčastňují jak registrované cyklistické oddíly, tak různé party nadšených bikerů závodících „pod jednou vlajkou“, rozhodli jsme se zpestřit středeční závodění také na týmové úrovni. Nejde však o hodnotné ceny, ale především o prestiž a zábavu. Nejlepší tři týmy si odnesou tekuté ceny a laskominy a jméno vítězného týmu pak bude na vždy vyryto na putovním poháru. Tím bychom chtěli zahájit novou tradici. K účasti v týmové soutěži jsou nutné dvě věci – přihlásit družstvo při prvním závodě v kanceláři (bez poplatku) a uvést u všech členů týmu stejný název při registraci. Počet členů týmu není omezen, v každém závodě se však započítává pouze nejlepších 5 výsledků. Omezeno není ani zařazení do kategorií, pouze nejsou započítávány výsledky v kategoriích příchozí, přípravka a předškolní. Na stupně vítězů se vedle sebe mohou postavit týmy ryze mládežnické, veteránské nebo složené z více kategorií. Vše je možné. Podrobná pravidla najdete na www.stredecnipohar.cz.

Druhou novinkou je zařazení kategorie příchozí ženy, která je určena, podobně jako mužská verze, bikerkám, které nemají závodní ambice, ale chtěli by si závod zkusit. Třeba maminky doprovázející své ratolesti v dětských kategoriích.

Využijte zvýhodněné startovné v případě přihlášení se na celý seriál. Za částku 450,- (dospělí) a 250,- (děti) můžete startovat ve všech 7 závodech, získáte pamětní tričko a volnou vstupenku na závěrečné slavnostní vyhlášení vč. večeře. Pokud jste již rozhodnuti toho využít, usnadněte práci pořadatelskému týmu a zaregistrujte se předem pomocí on-line formuláře. Uzávěrka je ve 24 hodin v den před závodem a on-line registrace je možná až do 3. závodu, kdy se ještě cenově vyplatí. Startovné se pak platí až na místě v kanceláři.

Na závěr jedna technická připomínka. Pokud přijedete na první závod autem, parkujte na příjezdové cestě od hospody „Devět křížů“ nebo na parkovišti u Hřbitova. V žádném případě neparkujte v trase závodu!

Těšíme se na setkání na startovní čáře a přejeme hodně úspěchu, pohody a zábavy.

Pořadatelský tým poháru

www.stredecnipohar.cz

Comments are closed.