Home » Pozvánky k závodění

Pozvánka na Valašskou 50 do Vsetína

Submitted by on Pondělí, 23 Srpen 2010No Comment
Pozvánka na Valašskou 50 do Vsetína

Co láká účastníky Coleman Valašské 50 horských kol? Hluboké lesy, krásné výhledy z hřebene Javorníků, louky a stráně provoněné jalovcem a borůvčím. Valašská 50 je jedním z tradičních MTB závodů na Moravě – letošní ročník, který se koná 4. září 2010, by měl na narozeninovém dortu číslo 16. Šestapadesát kilometrů dlouhá trasa vede samým srdcem Valašska, čímž závod tradičně dostojí svého jména. Přijedete-li na Valašsko již v pátek 2. září, můžete se v rámci přípravy na sobotní maratón zúčastnit časovky do vrchu ze Vsetína na Vsacký Cáb.

K účasti v časovce horských Coleman Valašský krpál jsou dovolena pouze horská kola. Startuje se ve Vsetíně z Dolního náměstí v 15.00, cíl je u Hotelu Vsacký Cáb kudy povede i trasa sobotní padesátky. Startovné do časovky činí 100 Kč a pořadatelé přijímají přihlášky elektronicky do 2. září (jméno, datem narození, kategorii a název týmu odešlete e-mailem na na marketing@coleman.cz).

Trasa sobotního závodu Coleman Valašská 50 nepatří k nejlehčím, ale není ani žádným extrémem. Převýšení Valašské 50 činí 1600 metrů – sebere tedy nemálo sil, ale odměnou jsou každému z účastníků úchvatné výhledy z hřebene a nenapodobitelná atmosféra ryzího Valašska.

Krátce po startu od prodejny Sport u Anděla na Žerotínově ulici ve Vsetíně vede trať přes sídliště Luh k areálu bývalé Zbrojovky, odkud začíná stoupání k horské chatě na Vsackém Cábu. Zde je jako již tradičně pro nejlepšího vrchaře závodu vypsána horská prémie INDET SAFETY SYSTEMS. Pravidelným účastníkům není třeba co následuje – ze Vsackého Cábu totiž trasa vede přes Tanečnici k sedlu Soláň, což je jedna z nejhezčích částí Vsetínských vrchů a bikerský šperk Valašska. Po sjezdu do údolí Hrubá Brodská následují poslední tři kopce a závodníky pak od cílové pásky dělí jen krásný sjezd do areálu základní školy Ohrada, kde bude cíl závodu.

Kromě pravidelných účastníků ze širokého regionu registrují pořadatelé Valašské 50 už nyní účastnický rekord. O ten se postarali především závodníci slovenské národnosti, kteří se do Vsetína přijedou utkat o body do Valašsko-považské série. Právě Valašská 50 je posledním závodem tohoto nového mezinárodního seriálu a budou zde proto vyhlášeny také jeho celkové výsledky. Sportovní úroveň závodu i letos zajistí také finanční prémie ve výši celkem 10 tisíc korun pro nejlepších deset závodníků. Ti, kdo se neumístí, mohou spoléhat alespoň na cenu v tombole, která se bude losovat mezi účastníky závodu od 16.00.

Stihnete-li se přihlásit a zaplatit startovné do středy 25. srpna, zaplatíte startovné ve výši přijatelných 300 Kč (on-line přihlášky: http://www.andelsport.cz/akce/online.html) a navíc získáte od pořadatele dárek. Po tomto termínu není na dárek nárok a startovné vyjde o 90 korun dráž. V ceně startovného je občerstvení na trati, v cíli závodu, startovní číslo, účastnická tombola a přesně změřený čas.

Šestnáctý ročník Valašské 50 startuje ve Vsetíně v sobotu 4. září 2010 v 11 hodin od prodejny Sport u Anděla.

Kontakt:
www.valasska50.cz
tel. 603 827 006 nebo 571 415 368

Comments are closed.