Home » MTB, Závody

Chance Okolovarů vyhrál Filip Eberl

Submitted by on Úterý, 13 Červenec 2010No Comment
Chance Okolovarů vyhrál Filip Eberl

Sedmý závod CHANCE UNILEVER CYKLOMARATON TOUR 2010, který se jel jako Chance Okolovarů, byl ve znamení filmových hvězd a úmorného vedra. Do místa závodů přijíždí náš team vždy jeden až dva dny před akcí, abychom stihli vše připravit. Tentokrát jsme vyrazili o něco dříve, abychom nasáli atmosféru opravdového mezinárodního filmového festivalu. Jsme všichni spíš sportovci a tak jsme se snažili překonat naše kulturní barbarství chozením po kolonádě, okukováním holek a postáváním před hotelem Thermal, kde jsme zase okukovali filmové hvězdy.

Plni všech možných zážitků z festivalových Varů jsme se vrhli do příprav na závod. Z předpovědi počasí jsme věděli, že nebude pršet, ale že bude peklo na Zemi a to doslova. 36 stupňů není úplně ideální cyklistické počasí, o tom není sporu. Opět byly připraveny dvě varianty trati v délkách 25 a 50km s celkovým převýšením 1150m. Úžasná příroda kolem Karlových Varů umožňovala vedení trati z naprosté většiny lesem a chránila tak závoďáky před rozžhaveným sluncem téměř dokonale. Vše bylo tedy připraveno, včetně posíleného pitného režimu ENERVIT ve složení voda a nealko pivo BIRELL pro každého.

V neděli ráno bylo jasné, že tentokrát se meteorologové trefili dokonale a peklo opravdu bude. To byl možná důvod, proč se ve finále na start postavilo pouze 270 bikerů v dospělých kategoriích a 30 dětí. Možná ale, že místní bikeři nestihli polední start díky tomu, že se zotavovali z náročného festivalového týdne.

Čas okolo desáté patřil jako již tradičně dětem. Navzdory obrovskému vedru bojovali všichni malí bikeři jako o život a určitě byli inspirací pro všechny své starší kolegy. Za zmínku stojí výkon nejmladší účastnice Tygříkova poháru Chance Okolovarů 2010, kterou byla Eliška Zadáková, která ač na plastovém odrážedle, směle konkurovala svým starším kolegyním.

Ale to už se blížil půl dvanáctá, na kterou byl naplánován start 50km trasy.

Mezi startujícími se objevil i Jan Hruška (VOLVO AUTO HASE) a místní „střelec“ Filip Eberl (SCOTT CYCLING TEAM KOLÍN), kteří byli právem považováni za favority závodu. Této role se nejlépe zhostil Filip Eberl, který zvládl 1. kolo za necelých 50 minut a společně s Tomášem Peškem (SCOTT CYCLING TEAM KOLÍN) za sebou drželi Honzu Hrušku. Tomu se samotnému jelo o poznání hůře, jelikož závodil i v sobotu.

Nakonec se pořadí na čele moc neměnilo a do cíle se borci přiřítili v tomto pořadí :

1 Filip Eberl (SCOTT CYCLING TEAM KOLÍN) v čase 01:39:17
2 Tomáš Pešek (SCOTT CYCLING TEAM KOLÍN) v čase 01:39:49
3 Jan Hruška (VOLVO AUTO HASE) v čase 01:46:50
4 Vlastimil Veverka (RockMachine-Cyklomax) v čase 01:48:30
5 Michal Velíšek (FACTOR BIKE TEAM) v čase 01:50:58

Mezi závodnicemi byla na dlouhé trati nejrychlejší Hanka Ježková (Hnízdil Team) v čase 02:09:06

Za pořadatelský tým,
Ing. Tomáš Pavel


Comments are closed.