Home » Za jízdy

Němec Müller vyhrál Lidice 2010

Submitted by on Neděle, 20 Červen 2010No Comment
Němec Müller vyhrál Lidice 2010

Německý jezdec Tobias Erler vedl Lidice ještě po třetí etapě, ale jak se předpokládalo, výsledkovou listinou zamávala poslední křivoklátská etapa. Sobotní Lidické okruhy, třetí etapu o délce 99 kilometrů, vyhrál ve spurtu šestičlenné skupiny Alois Kaňkovský z Dukly Praha. Dnes se z vítězství v etapě radoval jiný německý závodník, a to Robert Müller. Ten vyhrál 155 km dlouhou etapu a zároveň se stal celkovým vítězem 45. ročníku tohoto etapového závodu. I další místa v konečném pořadí obsadili cyklisté z Německa – druhý byl Thomas Fiedler a třetí Tobias Erler.

Dnes se o výsledku etapy rozhodlo hned v jejím úvodu, kdy odjeli Němci Müller a Pachale a společně s nimi mladý příbramský závodník Pavel Stöhr. Až až čtyřapůlminutový náskok dokázal peloton umazat, vítěz nakonec přijel do cíle s odstupem jedné a půl minuty před pelotonem, což mu stačilo k celkovému prvenství. Vedoucí trio se rozdělilo až v závěrečném stoupání na Křivoklát. Smůlu měl Stöhr, kterému spadl řetěz a přišel tím o možnost bojovat o etapový triumf.

Konečné pořadí: 1. R. Müller 10:41:38, 2. Fiedler -55, 3. Erler (Něm.) -1:05, 4. Svoboda (Kolokrám Svijany) -1:0, 5. Kadlec -1:12, 6. Boubal -1:36.

Comments are closed.