Home » MTB, Pozvánky k závodění, Za jízdy, Závody

Pozvánka na GALAXY KENDA SOBĚSLAVSKÝ MARATON – 7. závod Galaxy série 2012

Submitted by on Neděle, 16 Září 2012No Comment
Pozvánka na GALAXY KENDA SOBĚSLAVSKÝ MARATON – 7. závod Galaxy série 2012

V malebné krajině na soutoku Lužnice a Černovického potoka, na místě bývalého křížení dvou významných starých obchodních cest, se ve městě Soběslav sejdou v sobotu 22. září vyznavači jízdy na horském kole. Zavítá sem totiž pokračování Galaxy série 2012 – Galaxy Kenda Soběslavský maraton.

I tentokrát, tak jak na všech závodech Galaxy Série, budou mít startující na výběr ze dvou tratí. Delší trasa je vypsána na dva okruhy a včetně zaváděcího kola měří 65 kilometrů. Kratší varianta Galaxy Kenda Soběslavského maratonu se pak pojede na jeden okruh a bude měřit 40 kilometrů.

Charakter tratí není v Soběslavi a okolí nijak náročný a zvládnou jej všechny kategorie cyklistů. Přibližně ze čtvrtiny vede Galaxy Kenda Soběslavský maraton po lesních cestách nebo po loukách, převýšení jednoho okruhu je jen něco málo přes 500 výškových metrů. Přesto ale na trati najdeme i několik zajímavých úseků jako jsou jezdivé pasáže po lesních pěšinkách, brody přes potok a z mnoha míst na trati také krásné výhledy na typickou jihočeskou krajinu.

Součástí závodu je doprovodný program kvůli němuž bude stát za to se zdržet do večerních hodin. Kromě vyhlášení výsledků závodu a bohaté tomboly, v níž můžete vyhrát hodnotné věcné ceny, areál závodu ožije i hudbou – po závodě totiž následuje stejně tradiční „Soběslav Bike Fest“.

Více o Galaxy Kenda Soběslavském maratonu najdete na www.galaxy-serie.cz

Comments are closed.