Home » Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Cyklotrénink Františka Trkala na mistrovství republiky na silnici

Submitted by on Úterý, 26 Červen 2012No Comment
Cyklotrénink Františka Trkala na mistrovství republiky na silnici

Ve výborném světle se představili moji svěřenci z Cyklotréninku i z Favoritu Brno na uplynulém mistrovství republiky. Největšího úspěch dosáhl Michal Schlegel, který se stal juniorským mistrem republiky v časovce, Daniel Turek obsadil třetí příčku v kategorii do 23 let.

„Schlegel byl jedním z favoritů, ale na medaili mohlo pomýšlet tak osm lidí. Chystal se spolu se závodníky kategorie do 23 let a při časovce doslova letěl. Zajel ji fantasticky a dosáhl obrovského úspěchu, vždyť je mezi juniory teprve prvním rokem.

Těžko bych mu něco vytknul. Pochvalu zaslouží i Turek, který je zase prvním rokem ve třiadvacítce. Získal medaili a to měl ještě nějaké rezervy v technice, o kterých ví i on sám. Přesto jsem maximálně spokojen, stejně jako s devátým místem Dominika Chlupáče,“ řekl František Trkal.

V časovce žen skončila hvězda Cyklotréninku Monika Simonová šestá. „Ale byla tam větší konkurence než vloni a byla nejlepší amatérka v závodě. Jela velmi dobře a neměl jsem k jejímu výkonu výhrady. Holky, co skončily před ní, jsou všechno profesionálky a Monika ještě chodí do práce,“ dodal František Trkal.

Comments are closed.