Home » Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Hanáckou trilogii zvládl nejlépe Hampl

Submitted by on Neděle, 27 Květen 2012No Comment
Hanáckou trilogii zvládl nejlépe Hampl

O víkendu jsme startovali na seriálu závodů s názvem Hanácká trilogie v Dolanech u Olomouce. V součtu všech tří etap byl z borců Favoritu Brno nejlepší šestý Petr Hampl.

Hanácká trilogie začala v sobotu tzv. horským závodem na 25 kilometrů. Zvítězil Kozubek z Whirlpool – Author, z našich závodníků byl nejlepší pátý Hampl.

Výsledky dalších: 9. Chlupáč, 17. Ehrenberger, 23. Turek, 29. Zimovčák.

Komentář trenéra Františka Trkala: Solidní výkon všech, byl jsem velmi spokojen. Aktivní byl hlavně Turek, který se pokusil v závěru o únik, ale neuspěl.

V sobotu odpoledne následovalo kritérium v ulicích Dolan. Na ani ne kilometrovém okruhu měla závod plně ve své režii Dukla Praha, jejíž cyklisté obsadili prvních pět míst. Vyhrál Kaňkovský před Kadlecem a Kadúchem.

Výsledky našich: 10. Hampl, 13. Turek, 17. Chlupáč, 21. Ehrenberger, 42. Zimovčák.

Komentář trenéra Františka Trkala: V takových kritériích bohužel na Duklu nikdo nemá. Prostě jsme to tak nějak objeli.

V neděli završil trilogii silniční závod, který byl zároveň třetím dílem Cofidis Cupu. Měřil 158 kilometrů a na peloton čekalo celkem 17 okruhů.

Výsledky: 1. Kadúch (Dukla Praha) 4:01:46, 2. Bucháček (PSK Whirlpool-Author) +1, 3. Maňoušek (CK Atény 2004), … 11. Hampl, 16. Turek, 30. Chlupáč, Ehrenberger a Zimovčák (všichni Favorit Brno) nedokončili.

Komentář trenéra Františka Trkala: Závod byl opravdu pěkný a neustále gradoval. Tři kola před cílem již jelo v první skupině z původních 110 startujících pouze 24, my jsme v té době měli v úniku Turka s Hudečkem z Whirlpoolu, ale bohužel byli dojeti. A hned na to odjela pětičlenná skupina, v níž jsme neměli zastoupení. Ale na druhou stranu jsme v té době měli vpředu už jen Hampla s Turkem. Jedenácté místo Hampla určitě není špatné. S Turkem předvedli hodně dobrý výkon na to, že jsou prvním rokem mezi elitou. Turka s Hamplem bych rád pochválil, někteří další zatím nefungují tak, jak bych si představoval, ale časem se to určitě spraví.

Celkové pořadí Hanácké trilogie po třech závodech:

1.Kadúch, 2. Kadlec, 3. Kaňkovský všichni Dukla Praha, 4. Bucháček, 5. Kozubek oba Whirlpool-Author, 6. Hampl, 10. Turek, 12. Chlupáč, 24. Ehrenberger, 44. Zimovčák všichni Favorit Brno.

Comments are closed.