Home » Cyklokros, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Tým Madeta-Fitness/Specialized posiluje Petr Dlask

Submitted by on Pátek, 30 Prosinec 2011No Comment
Tým Madeta-Fitness/Specialized posiluje Petr Dlask

Výraznou posilu do svých řad získal letos prvním rokem působící cyklokrosový tým Madeta-Fitness/Specialized.  Český reprezentant Petr Dlask – pětatřicetiletý závodník, který má ve své sbírce pět titulů mistra České republiky a stříbro ze světového šampionátu z kategorie elite z Tábora, podepsal s ambiciózním celkem smlouvu zatím na jeden rok. „Počítáme ale s tím, že u nás bude jezdit až do konce smlouvy s Madetou, která je podepsána až do ledna 2014. Petr je skutečná cyklokrosová osobnost, v pravém slova smyslu profesionál a měl by být tím nejlepším učitelem pro ostatní naše mladé závodníky,“ řekl šéf celku Madeta-Fitness/Specialized Richard Faltus.

„Znám Richarda strašně dlouho. Je akční, pružný, zažil toho hodně i venku. Dostal jsem od něj výbornou nabídku, stále se necítím starý, a tak pokud tělo bude fungovat, tak chci závodit tak dlouho, jak to půjde. A hlavně budu mít šanci pracovat s mladými závodníky a jezdit v českém týmu spojeného s významnou českou firmou. Na to se moc těším,“ zdůraznil Petr Dlask, který bude i nadále jezdit na kole Specialized, tedy na stejné značce na níž dosud závodil v barvách Rubena Birell Speciliazed.

„Dostal jsem možnost odejít po posledním závodu Toi Toi Cupu v kalendářním roce a v jihočeském celku se budu snažit abych prodal sebe, ale stejně tak i tým. Věřím, že to bude fungovat a zazávodím si déle než ten rok, na který jsem smlouvu zatím podepsal,“ řekl 197 centimetrů vysoký Dlask
Po jeho boku budou i nadále jezdil Jan Nesvadba, Tomáš Medek a Tomáš Svoboda. V seriálu Toi Toi Cup je Dlask před posledním závodem, kterým bude domácí šampionát začátkem ledna v Uničově, na druhém místě za Němcem Christophem Pfingstenem. Ten však na šampionátu startovat nemůže a Dlask má tak velkou šanci celý seriál vyhrát. Nesvadba je zatím na osmém místě.

Petr Dlask závod Světového poháru v cyklokrosu 2011/12 v belgickém Zolderu nedokončil. Petr po kolizi s dalšími jezdci ve 2.kole závodu spadl a poranil si pravé zápěstí. Petr se vrací zpět do ČR a dle jeho slov bude v pořádku.

Madeta-Fitness/Specialized

Comments are closed.