Home » Foto, Týmy & závodníci, Za jízdy

Velký Slávistický víkend

Submitted by on Úterý, 6 Listopad 2018No Comment
Velký Slávistický víkend

Cyklistická sezóna sice skončila, ale jen co začal listopad měl náš klub hned několik akcí.
2.11.2018 tedy přesně 126 let poté co byl na Valné hromadě Literátního a řečnického spolku Slavia přijat návrh na zřízení samostatné sportovní odnože ACOS neboli Akademický cyklistický odbor Slavia, se v hotelu Slavia konala členská schůze Klubu cyklistů Slavia Praha z.s. Musíme velmi poděkovat vedení hotelu a zejména jeho řediteli panu Boučkovi, za zapůjčení salonku a zajištění občerstvení na této schůzi.
Hned následující den proběhly další akce našeho i dalších slávistických klubů. Náš klub uspořádal společně s Odborem přátel a s podporou SK Slavia Praha spolek jízdu „Tour de Slavia 2018“.
Zastávek bylo několik: Současná Slavia (Eden), Ohrada (místo prvního Slavistického závodění). Letenská pláň (místo kde měla Slavia své sídlo více než půl století) a pak již cesta do Kostelce n. Černými lesy s položením věnce k hrobu MUDr. Jaroslava Hausmana. I přes nepřízeň počasí několik cyklistů absolvovalo cestu celou tj. 63 km. Někteří zamířili i na další hřbitov do Brandýsa n.Labem. Kde se poklonili památce před 80 lety zesnulého Františka Haupta. Na celou akci nám zapůjčila vozy značky Peugeot společnost Federal Cars s.r.o., se kterou chceme i v budoucnu spolupracovat.
Příznivce fotbalu jistě potěšilo, že v nedělním derby na Spartě, Slavia alespoň remízovala.
Za KC Slavia Praha z.s.
Karel Kopr – předseda klubu

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.