Home » Za jízdy, Závody

Mistrovství Evropy juniorů a U23 už příští týden

Submitted by on Středa, 4 Červenec 2018One Comment
Mistrovství Evropy juniorů a U23 už příští týden

Evropský šampionát v silniční cyklistice pro juniory a závodníky kategorie U23 začíná už příští čtvrtek 12. července v Brně. Šampionát odstartují juniorky a ženy U23, v pátek pokračují junioři a muži U23 a na víkend se mistrovství stěhuje do Zlína, kde se pojedou závody s hromadným startem.

Mistrovství Evropy juniorů a U23 hostí Česká republika opět po pěti letech. V roce 2013 byla jihomoravská metropole pořadatelem časovky juniorek a mužů. O tituly v časovce juniorů a žen se bojovalo ve Frýdku-Místku a hlavní část šampionátu se závody s hromadným startem se uskutečnila v Olomouci.

Brněnské časovky měly start a cíl na autodromu. Cyklisté ale nekroužili jen po závodním okruhu, který má pouze pět kilometrů. Třiadvacetikilometrová trasa vedla k přehradě a zpět. „Už před pěti lety nebylo snadné najít vhodnou silniční trať. O podobnou variantu s využitím autodromu, která nám z pohledu bezpečnosti i organizačního zabezpečení hodně pomohla, jsme se snažili i tentokrát. Bohužel v nabitém motoristickém kalendáři Masarykova okruhu nebyla žádná mezera,“ uvedl prezident organizačního výboru letošního mistrovství Evropy Marián Štetina.

Trasu časovky naleznete na oficiálním webu Mistrovství Evropy.

Trať letošního šampionátu už přijel osobně zkontrolovat Enrico Della Casa, generální sekretář Evropské cyklistické unie (UEC). V průběhu úterního dne (26. června) stihl v doprovodu předsedy organizačního výboru Mariána Štetiny navštívit místo startu a cíle časovek na Brněnské přehradě, prohlédl si hotel Santon, kde bude hlavní zázemí brněnské části šampionátu včetně tiskového střediska, místností pro rozhodčí i VIP zóna.

Při zpáteční cestě do města se generální sekretář UEC  zastavil v Pisárkách, kde obhlédl areál, v němž se koncem července příštího roku uskuteční mistrovství  Evropy horských kol.

Della Casa také navštívil tiskovou konferenci na Nové radnici v Brně. Ještě před tiskovkou se setkal s oběma ambasadory šampionátu Ladou Kozlíkovou a Jiřím Škodou, s nímž si povykládal v italštině o problémech současné cyklistiky. Oba také zavzpomínali na start české cyklistické legendy na Giro d´Italia a Škodovo působení v osmdesátých letech na Apeninském poloostrově.

„Jsem rád, že mistrovství Evropy zavítalo po pěti letech opět do České republiky, kde jsou skvělí pořadatelé. Tratě jste vybrali perfektně, budou náročné. Věřím, že v duchu předcházejících evropských šampionátů v silniční cyklistice v České republice i mistrovství Evropy dráhařů v  Brně, dopadne i tento šampionát po organizační stránce velmi dobře,“ uvedl na tiskovce Della Casa, který vyzvedl význam nadcházejícího závodu pro jezdce do třiadvaceti let z pohledu jejich další cyklistické budoucnosti.

„Uvidíte na startu závodníky, kteří budou v krátké době patřit ke světovým hvězdám. Právě dobré výsledky na mistrovství Evropy do třiadvaceti let jsou tou nejlepší vizitkou k získání profesionální smlouvy,“ dodal.

V sobotu a neděli šampionát pokračuje závody s hromadným startem ve Zlíně. Náročný okruh měří 10,4 kilometru s převýšením 290 metrů. Začíná ve Zlíně a přes obce Kudlov a Jaroslavice se vrací zpět do Zlína.

Více informací k okruhu najdete na www.echroad2018.com.

One Comment »

  • ufa vip said:

    Howdy I am so delighted I found your web site,
    I really found you by error, while I was browsing on Bing for something else,
    Regardless I am here now and would just like to say cheers for a fantastic post and a all round exciting blog
    (I also love the theme/design), I don’t have time to read it
    all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I
    will be back to read a lot more, Please do keep up the great work.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.