Home » Aktuální téma, Foto, Týmy & závodníci, Závody

Junior Karel Vacek potřetí v letošní sezóně zvítězil

Submitted by on Středa, 16 Květen 2018No Comment
Junior Karel Vacek potřetí v letošní sezóně zvítězil

Český cyklista sólově vyhrál italský jednorázový závod Brescia – Monte Magno s cílem na vrcholu stoupání. Český juniorský reprezentant Karel Vacek se týden po skončení úspěšného Závodu míru juniorů opět postavil na stupně vítězů na italské půdě. Sólově ovládl jednorázový závod Brescia – Monte Magno dlouhý 95 kilometrů. A vítězství to bylo suverénní. Druhý Alessandro Fancellu zaostal o 30 sekund. Úspěch týmu F.lli Giorgi, za který Vacek závodí, podtrhli třetí Alessio Martinelli a čtvrtý Nicola Plebani.

Brescia-Monte Magno – Trofeo dello Scalatore

95 km 2h 33′  37,255 km/h

  1. VACEK Karel Cze – Team F.lli Giorgi Ivs Italia.comBr
  2. FANCELLU Alessandro CC Canturino 1902 30″
  3. MARTINELLI Alessio Team F.lli Giorgi Ivs Italia.comBrasilia 55″
  4. PLEBANI Nicola Team F.lli Giorgi Ivs Italia.comBrasilia 1’07“
  5. TAMUSSI Nicolò SC Capriolo-Ostilio 1’20“
  6. SEKKAK Imad Team F.lli Giorgi Ivs Italia.comBrasilia 1’27“
  7. ORLANDO Giuseppe Progetto Ciclismo Sorrentino 1’32“
  8. AGOSTINI Nicholas US Montecorona 1’37“
  9. CRISTOFORETTI Stefano UC Valle di Non
  10. GIANI Leonardo CC Canturino 1902 1’45“

Pro Vacka je to třetí vítězství v letošní sezóně, po triumfech v jednorázové klasice Trofeo Loano a v královské etapě Závodu míru juniorů s cílem v Altenbergu. Právě po Závodu míru si Vacek pochvaloval vrchařskou formu: ,,V dlouhých kopcích jsem byl nejlepší a určitě to prodám na dalších závodech.“ A svá slova okamžitě potvrdil v Itálii. Ale i v dalším závodním programu cílí na nejvyšší příčky: ,,Čeká mě etapák ve Švýcarsku Tour du Pays de Vaud, kde jsou dvě časovky a dvě etapy zvlněné. Žádný extrém, ale bude to těžké a chtěl bych být do prvních třech celkově. Nevím, jak se závod bude vyvíjet, ale do Top 3 by to byl dobrý výsledek.“ Tour du Pays de Vaud je velmi prestižní závod, zařazený do kategorie 2.Ncup, určený pro národní týmy. Závod se koná od 24. do 27. května. Loni zde Karel Vacek obsadil 16. místo v konečném pořadí. Pro celkový výsledek v letošním roce bude důležitý výkon v časovce. V té se letos Vacek zlepšil, i proto si na švýcarský závod věří: ,,Časovka na Závodě míru mi vyšla dobře. Už z ní nemusím mít strach, hodně jsem ji zlepšil.“ Pokud by se Vacek prosadil na konečné pódium, navázal by na druhé místo Petra Vakoče z roku 2010. Ale v Itálii a na mezinárodních závodech není hodně vidět jenom Karel, ale také jeho o dva roky mladší bratr Mathias. V kategorii kadetů patří k nejlepším, předminulý týden vyhrál Závod míru nejmladších v Jevíčku. ,,Loni jsem tu byl druhý a říkal jsem si, že se rozhodně musím vrátit a vyhrát. Jenže pak jsem měl zdravotní problémy po autonehodě a nevěděl jsem, jestli se na kolo vrátím. Naštěstí se to podařilo.“, říká Mathias, který také jezdí za italský celek F.lli Giorgi Ivs Italia.com Brasilia. Ten v Jevíčku dominoval, kromě celkového vítězství získali jeho jezdci tři etapy, dvě zařídil Mathias Vacek. Svým úspěchem navázal na Karla, který Závod míru nejmladších vyhrál před dvěma lety. A příští rok ho nahradí na pozici opory českého národního týmu v kategorii juniorů, až se Karel přesune do mužské kategorie.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.