Home » Foto, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

CK Příbram – Istrian Spring Trophy

Submitted by on Úterý, 13 Březen 2018No Comment
CK Příbram – Istrian Spring Trophy

Čtyřdenní etapový závod na konci soustředění, zahrnutý do kalendáře UCI. Ve čtvrtek odstartoval závod prologem na 2 km v Umagu. Závod provázelo slunečné, ale větrné počasí. Z našich si s tratí nejlépe poradil prvoročák Tomáš Jakoubek v čase 2:12.92 a za vítězným Eekhofem (Development team Sunweb) zaostal o 7 vteřin. V našlapané konkurenci to znamenalo 62.místo ze 172 startujících. První etapu Istrian Spring Trophy dlouhou 161 km s cílem na 5 km dlouhém stoupání v Labinu postihl na čele pelotonu hromadný pád 30 km před cílem, do něhož se připletli i tři naši závodníci. Bohužel v sanitce skončil, v průběžném pořadí nejlepší z našich, Tomáš Jakoubek s dírou těsně pod kolenem. I přes jeho velkou touhu v závodu pokračovat musel podstoupit vyšetření a několik stehů. V cílovém stoupání se zeštíhlené hlavní pole natáhlo a nejlépe z našich se umístil 30 vteřin za vítězem Martin Boubal na 68.místě. Vítězem se stal Dán Asgreen z týmu Virtu.Druhá etapa na 161 km měla naplánovaný cíl na vrcholu 5 km dlouhého a příkrého stoupání Oprtalj. Na jezdce ovšem čekalo na trati ještě jedno náročné stoupání, ve kterém hlavní pole prořídlo asi 50 km před cílem. Po zdravotních obtížích musel ze závodu již krátce po startu odstoupit Karel Kuba a do dalších bojů se již nezapojil. V cílovém stoupání se peloton rozdělil na jednotlivce a malé skupinky. Z našich závodníků dojeli nejlépe 53. Pavel Gruber a 56. Martin Boubal se ztrátou 1 minuta a 36 vteřin za vítězným Hirschim (Development Team Sunweb). Poslední etapu provázelo velmi chladné, deštivé a větrné počasí a také několik pádů včetně jednoho v závěrečném spurtu. Etapa měřila 156 km ve zvlněném terénu a příbramští startovali již pouze se čtyřmi jezdci. Naši závodníci se tentokrát do žádného z pádů nepřipletli a Gruber s Boubalem dokončili v první skupině na 38. a 39.místě.
V celkovém pořadí skončil 48. Boubal, 52. Gruber, 86. Malik a 141. Modlitba. Cekovým vítězem se stal Krister Hagen (Team Coop).
Necelé dvoutýdenní soustředění s šesti závodními dny v Chorvatsku splnilo svůj účel. Závodníci najeli kvalitní jak tréninkové tak závodní kilometry. Již za dva týdny se otevře domácí závodní scéna, na které se tým Příbram Fany Gastro bude chtít po uplynulých výborných sezonách opět ukázat v tom nejlepším světle.

Comments are closed.