Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Představujeme tým Favoritu Brno U23 2018

Submitted by on Středa, 29 Listopad 2017No Comment
Představujeme tým Favoritu Brno U23 2018

Silniční tým Favoritu Brno U23 už začal zbrojit na novou sezónu. Trenér František Trkal bude mít v roce 2018 k dispozici obměněnou sestavu, z níž zůstali jen tři závodníci.

Prvním z nich je Adam Sekanina. „Jsem za to velice rád. Adam byl naším hlavním tahounem a i v novém roce si od něj hodně slibuju,“ řekl trenér František Trkal. Zůstává i Tomáš Zechmeister. „Byl u nás prvním rokem a upřímně říkám, že jsem od něj čekal víc. Ale pracoval na sobě, postupně se zlepšoval a věřím, že nám tu důvěru vrátí,“ uvedl trenér.

Ze sestavy 2017 bude ve Favoritu nadále působit i Adam Cihlář. „Letos byl prvoročák. Vidím v něm potenciál a hodně tvrdě na sobě maká. Dokonce se přestěhoval do Brna. Výsledky sice neměl takové, ale na kole jezdí teprve třetím rokem a udělal velký progres.“

Přišlo pět nových závodníků, ale jeden z nich už ve Favoritu působil. Je to Petr Hampl, který naposledy jezdil v Tufo Prostějov. „Jezdil pode mnou tři roky. Věřím v jeho sílu a jsem moc rád, že se vrací. Spolu se Sekaninou a Zechmeisterem by měli tým táhnout,“ řekl trenér Trkal.

Zde je jeho představení dalších nováčků, všichni budou v kategorii U23 jezdit prvním rokem:

Michal Procházka: Je to náš odchovanec. Takový buldok s obrovským nasazením. Spíš univerzál, který umí dobře jezdit v kopcích. Ale ještě se musí hodně učit.

Daniel Rybín: Letos působil v týmu Mapei Merida Kaňkovský. Byl třetí na mistrovství republiky, druhý na dráhovém mistrovství Evropy v madisonu. Je to spíš rychlostní typ, který umí dobře zaspurtovat a daří se mu i na dráze.

Kryštof Solař: Spíš se věnoval bikům, hlavně disciplíně Eliminator. Jezdil v týmu Scott Kolín. Ale objel i dost závodů na silnici, vyhrál například závod Českého poháru v Milevsku. Je to výbušný typ závodníka, který by měl být hodně platný do koncovky.

Jan Anděl: To je čistokrevný biker, který byl šestý na mistrovství republiky v cross country. Dostal jsem na něj tip od Ondřeje Fojtíka. Měl velmi dobré testy. Je to vysoký kluk a úplně jiný typ závodníka, než tady mám. Něco mi říká, že by na silnici mohl být dobrý.

Tým Favoritu Brno opustili Jan Urbášek, Dominik Drdek, Michal Kučera (všichni ukončili kariéru), Lukáš Kunt a Petr Trachtulec budou pokračovat jinde.

Nová sestava má za sebou úvodní soustředění, které proběhlo v Hotelu Bravo v České Třebové. „Měli jsme tam tradičně perfektní zázemí. Šlo spíš o seznamovací soustředění, kluci si dobře sedli. Řešili jsme tréninkový proces i organizační věci jako program nebo oblečení,“ prozradil trenér.

Comments are closed.