Home » Foto, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Český a Slovenský pohár přináší senzaci pro kolínské závodníky

Submitted by on Čtvrtek, 12 Říjen 2017No Comment
Český a Slovenský pohár přináší senzaci pro kolínské závodníky

Jakub Schierl první v mezinárodním žebříčku UCI !

Juniorský závodník Jakub Schierl dokázal díky špičkovým a stabilním výkonům vyšplhat na samotný vrchol prestižního žebříčku UCI. Další z článků si můžete přečíst ZDE. Tento úspěch je samozřejmě značný pro celou reprezentaci, ale ještě více znamená pro náš tým. Svědčí o systematické práci s mladými závodníky, kteří ve vhodných podmínkách dokáží postupně dorůst ve špičkové závodníky světové úrovně. Jakub se tak postupně dostává mezi úspěšné svěřence pod křídly Honzy Slavíčka jako je juniorský mistr světa Tomáš Paprstka, nebo v dřívějších dobách Jaroslav Kulhavý.

ToiToi Cup Jabkenice

Přehled výsledků zahájím hned těmi nejzářivějšími. Dvě vítězství v těch nejprestižnějších kategoriích si pro sebe ukradli Tomáš Paprstka a Jakub Schierl. U Tomáše v elitní kategorii je ukradl myšleno doslova. Závod v Jabkenicích opanoval a pro vítězství si dojel s obrovským náskokem 42 vteřin na druhého Adama Ťoupalíka. Jan Nesvadba dojel na nepopulárním 4.místě. Po nemoci navrátivší Šimon Vaníček vyjel své premiérové 21.místo v elitní kategorii a Michael Zeťák uzavřel týmové kvarteto jako 32.

Jak již bylo napsáno v juniorské kategorii zvítězil Jakub Schierl, čímž zadělal právě na bodový náskok v žebříčku UCI. Lucie Krupová mezi ženami dojela jako 20. a juniorka Lenka Janovská ve smíšené kategorii jako 29.

V mládežnických kategoriích se start příliš nevyvedl kadetovi Ondrovi Novákovi a konečné 18.místo bylo hluboko pod jeho možnosti. Co do počtu nejpočetnější kategorii jsou rozhodně starší žáci. I díky spojení s mladšími jich na startu stálo 72! I zde máme svá želízka v ohni. Sice jsou zatím téměř nejmladší v celé kategorii, ale snaží se čerpat potřebné zkušenosti. Martin Mejstřík si dojel pro 65.místo a Daniel Hendrych při své cyklokrosové premiéře dojel jako 70. Natálii Pleskačové zatím těsně uniká TOP10, když si v Jabkenicích vyjela 14.místo.

Výsledek obrázku pro čt sport

Odkaz na záznam závodu v Jabkenicích.

Slovenský pohár Raková

Druhá den po Jabkenicích se menší skupina vydala sbírat další body na Slovenský pohár. Jakub Schierl nestačil pouze na jednoho soupeře a dojel jako 2. a získal tak cenné body, které ho katapultovaly do čela žebříčku UCI. V elitní ženské kategorii patřilo Lucii Krupové 8.místě. Tomáš Paprstka jel na Slovensko na vítězné vlně a výsledek tomu odpovídal, když dokázal i v Rakové zvítězit. Šimon Vaníček dojel v stejné kategorii na 12.místě.

Comments are closed.