Home » Aktuální téma, Cyklokros, Týmy & závodníci, Závody

Vítězství Tomáše Paprstky v Mladé Boleslavi

Submitted by on Středa, 12 Říjen 2016No Comment
Vítězství Tomáše Paprstky v Mladé Boleslavi

Datum 8. října bylo v kalendáři TOI TOI Cupu vyhrazeno pro závod v Mladé Boleslavi. V nedávně minulosti byla rovinatá boleslavská trať na Štěpánce dějištěm mistrovství Evropy, či mládežnického mistrovství republiky a zejména evropský šampionát připomínal spíše bahenní lázně než cyklistické závody. Tentokrát i po deštivém týdnu zůstala trať relativně suchá a rychlá. Mládežnická skupina našeho teamu tentokrát byla díky marodce nekompletní. Na startu chyběl kadet Novák, kteý léčí zlomeninu ruky, další kadet Dudek se potýká s virózou a junior Schierl, vítěz předchozího závodu, také laboruje se zraněnou rukou. Junioři se tentokrát se závodem spíše probojovali a oproti předchozím výsledkům mírně zaostali. Šimon Vaníček dojel 5., Ondřej Hátle s Alvinem Tomáškem na 13. a 16. místě. I tak naši junioři zůstávají na špici hodnocení družstev.

Sympatickými výkony se letos na cyklokrosových tratích prezentuje Vendula Kuntová. Také tentokrát zajela solidní závod a z Boleslavi odjíždí s 5. místem. Na 11. a 18. místě ji doplnily Elena Vaníčková a Lucie Krupová. V pořadí družstev jsou naše závodnice na 2. místě.

Parádním závěrem závodního dne byl pro naše barvy závod mužů Elite a U23. Tomáš Paprstka se nedlouho po startu odpoutal od svých soupeřů a sólo jízdou navyšoval svůj náskok až na 50 sekund. V závěru už si zvolnil a dojel na jistotu. Obdobně jako v úvodu loňské sezóny kraluje domácímu startovnímu poli. Honza Nesvadba byl ve skupině pronásledovatelů a kromě pokusu o nástup a odjetí ze skupiny takticky nenavyšoval tempo, aby teamovému parťákovi nekomplikoval cestu za vítězstvím. Nakonec zůstal v souboji o stříbro se slovenským reprezentantem Haringem. Ten zvládl poslední kolo o něco lépe a vytvořil si na Nesvdbu malý, ale dostatečný náskok. Nesvadba 3. místem stvrdil teamový úspěch. Eliťáci jsou momentálně v hodnocení družstev 2. a v pořadí jednotlivců jim patří první dvě příčky!

Comments are closed.