Home » Aktuální téma, Cyklokros, Foto, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Úspěšný konec bikové sezóny a start cyklokrosu Expres CZ-Merida Teamu Kolín

Submitted by on Čtvrtek, 6 Říjen 2016No Comment
Úspěšný konec bikové sezóny a start cyklokrosu Expres CZ-Merida Teamu Kolín

Na sklonku sezóny horských kol se podařilo závodníkům Expres CZ-Merida Teamu Kolín dosáhnout velmi dobrých výsledků. Jelenia Gora Trophy – Maja Race, prestižní závod kategorie C1 v Polsku, se vydařil zejména Tomáši Paprstkovi (3. místo kat. Elite) Michaelu Zeťákovi (1. místo junioři) a Jakubovi Schierlovi (3. místo kadeti). O týden později Zeťák zopakoval vítězství na dalším závodě C1 v rakouském Saafeldenu. Lucie Krupová a Vendula Kuntová získaly medailové pozice na závodech seriálu Kolo pro život. Kuntová zajela 2. místo v kategorii v Plzni, Krupová vybojovala dvě 2. místa v kategorii v Odrách a Novém Městě na Moravě. Vstup do sezóny cyklokrosové se obdobně jako v loňském roce povedl skvěle.

První závod série domácího poháru TOI TOI Cup se konal v Táboře. Mezi kadety si špatně nevedl Tomáš Dudek, který jen těsně protentokrát nedosáhl na medaili a dokončil 4. Velmi silná je letos sestava našeho teamu v kategorii juniorů. Mladý univerzál Jakub Schierl po výborném výkonu dojel 3., jen o místo hůře Šimon Vaníček a do první desítky se vešel také 8. místem Ondřej Hátle. V kategorii žen solidní výkon předvedla Vendula Kuntová. 6. místo je pro ni dobrým vstupem do sezóny. Dvojice závodníků kategorie muži Elite Paprstka a Nesvadba má v letošním ročníku velmi vysoké ambice. To oba potvrzovali po celý průběh závodu, který měl vysokou kvalitu i díky mezinárodní konkurenci. Paprstkovi se podařilo poodjet z vedoucí skupiny s Michaelem Borošem a do posledního okruhu s ním bojoval o vítězství. Nakonec byl Boroš o kousek silnější a s drobným náskokem zvítězil. Paprstka 2., Nesvadba na výborném 4. místě nestačil ve spurtu „o galusku“ na Belgičana Adamse.

První závod byl velmi úspěšný a hned v neděli 2. října čekal na závodníky další test v podobě jičínského „malého“ (=mládežnického) TOI TOI Cupu. Skvělou fazónu na vstupu do sezóny potvrdil junior prvním rokem Jakub Schierl. Závod zvládl výborně takticky a v posledním kole si držel nejbližší dva soupeře Gavendu a Mikšaníka za svými zády. Za zády je dokázal udržet i při průjezdu cílovou páskou a mohl slavit první pohárové vítězství v kategorii juniorů. Výborně ho doplnil dalším 4. místem Šimon Vaníček a solidně závod odjeli také Alvin Tomášek (12.) a Ondřej Hátle (13). Pro kategorie mužů a žen se nejednalo o bodovaný pohárový závod, ale i tak se na startu sešla slušná konkurence. Domácí (jičínská) Vendula Kuntová získala bronzovou medaili, Elena Vaníčková byla 7. Ve startovním poli mužů jsme tentokrát zastoupení neměli. Po dvou závodech na čele průběžného pořadí se junior Schierl usadil na děleném prvním místě a se svými parťáky vede pořadí družstev. Obdobně tomu je i mezi muži Elite a U23, kde výkony Nesvadby, Paprstky a Zeťáka vyšvihly Expres CZ-Merida Team Kolín na první příčku. Skvělý rozjezd. Další cyklokrosové souboje budou k vidění v sobotu 8. října v Mladé Boleslavi.

Comments are closed.