Home » Foto, Silniční cyklistika, Za jízdy, Závody

Sekanina na šampionátu pátý v časovce

Submitted by on Úterý, 30 Červen 2015No Comment
Sekanina na šampionátu pátý v časovce

„Adam Adam Sekanina obsadil páté místo v časovce kategorie U23 a postaral se o nejlepší výsledek závodníků Favoritu Brno na společném mistrovství republiky se Slováky v Žilině. Ukázal velmi dobrou formu a může být sám se sebou spokojen. Závodníci, kteří skončili před ním, jsou všechno excelentní časovkáři. Na bronz mu chybělo 24 vteřin, časovku v této kategorii může jet ještě dva roky. Pro náš tým je to výborný výsledek,“ řekl trenér Favoritu U23 František Trkal. Z dalších našich závodníků skončil Chlupáč 13., Kukrle 19. a Gruber 24. „Chlupáč zajel svůj standard. Od Kukrleho jsem čekal trošku víc, ale asi mu to úplně nesedlo. Gruber není žádný časovkář. Chtěl to jet v rámci rozjetí na silniční závod, tak jsme mu to umožnili,“ uvedl trenér. Právě Gruber se ukázal v nedělním silničním závodě, když za hustého lijáku jel hned od startu v úniku a vydržel v něm 120 kilometrů. „Chtěli jsme jet aktivně a mít někoho vpředu, Pavel to dokonale splnil. Byli jsme vidět jako tým, což je důležité,“ prohlásil František Trkal. Lídrem Favoritu pro závod byli v první řadě Hampl, Kukrle a také Sekanina. „Kluci byli vidět i v průběhu závodu, pozičně nejezdili špatně. Trochu smůlu měl Kukrle, jenž měl v předposledním kole defekt, a už nebyla šance dotáhnout se dopředu, protože peloton hodně zrychlil,“ popsal trenér. V první skupině za odskočenou trojicí přijeli ze závodníků Favoritu Hampl a Sekanina. „Dojezd měl z našich nejvíc sedět Hamplovi, ale závěr nezvládl tak, jak by měl a chtěl. On sám doufal, že mu finále vyjde líp. Ale na pětistovce mu v tom kopci došlo. I tak jsme měli dva lidi v první skupině, což v té nabité konkurenci rozhodně není špatné. Co se týče týmového pojetí, byl jsem maximálně spokojen, chyběla jen ta třešnička na dortu v podobě trošku lepšího výsledku,“ dodal František Trkal.

Výsledky MČR kategorie U23

Časovka: 1. Černý CCC Sprandi 48:52, 2. Turek (Cycling Academy) +57, 3. Schlegel (AWT-GreenWay) +1:23, … 5. Sekanina +1:47, 13. Chlupáč +3:30, 19. Kukrle +4:23, 24. Gruber (vš. Favorit Brno) +6:34.

Silniční závod (199 km): 1. Sisr (Dukla Praha) 4:52:37, 2. Černý (CCC Sprandi Polkowice) stejný čas, 3. Turek (Cycling Academy) +1, … 9. Hampl +9, 10. Sekanina +11, 13. Chlupáč +5:16, 16. Kukrle +7:56, 18. Neuman +8:17, Gruber a Schmidt nedokončili.

Comments are closed.