Home » Za jízdy

Poslední Grand Tour startuje

Submitted by on Sobota, 28 Srpen 2010No Comment
Poslední Grand Tour startuje

Noční týmovou časovku na třináct kilometrů v Seville odstartuje letošní La Vuelta a Espaňa, poslední ze tří korunních šperků světové cyklistiky. Letošní ročník čítá 21 etap, dva volné dny a osm dní v horách s šesti dojezdy etap na vrcholech. Celkem peloton urazí 3 400 kilometrů, z toho 60 kilometrů pojedou závodníci v jízdě proti chronometru. Pětašedesátý ročník Vuelty je zvláštní změnou barvy trikotu pro lídra celkového pořadí – zlatou nahradila červená. A tento rok také pořadatelé připravili několik „špeků“.

Třeba úvodní časovku nočními ulicemi Sevilly a nebo dvaadvacetikilometrový kopec Bola del Mundo, v němž cyklisté vystoupají z 900 metrů nad mořem až více než dvou tisíc. V posledních kilometrech dosahuje sklon stoupání i 22 procent!

Kdo patří mezi favority je Alberto Contador, který po vítězství na Tour de France ukončil sezónu. A není mezi nimi ani korunní princ Tour de France Andy Schleck, který prohlásil, že jede do Španělska pomoct svému bratrovi Fränkovi, který naopak vedle Rusa Meňšova a Itala Nibaliho patří k největším favoritům závodu.

Comments are closed.