Home » Za jízdy

Cyklofest 2014 bude v sobotu 29.11.

Submitted by on Úterý, 18 Listopad 2014No Comment
Cyklofest 2014 bude v sobotu 29.11.

Tradiční velký promítací festival cyklistiky a cestování na kole Cyklofest 2014 proběhne v sobotu 29. 11. od 10 do 20 hodin v kongresovém sále FTVS UK na Praze 6.
Hlavní součástí jedinečného ryze cyklistického festivalu jsou filmy i živé prezentace z cest po celém světě – letos je v programu Portugalsko (Jaromír Krejčí), Chorvatský ostrov Hvar (Milan Silný), závod Iditarod zimní Aljaškou (Pavel Richtr), závod 1000 mil napříč Česko-Slovenskem (Peggy Marvanová), nebude chybět svérázný cyklotremp Jan Vlasák (Trable na cestě Divokým východem), ani zakladatelé Cyklofestu a jediný český pár, který na kole objel svět, Lucie a Michal Jonovi, s promítáním o cestě Balt–Jadran s jednoročním Marečkem v cyklovozíku.
Mezi vrcholy festivalu bude patřit světová premiéra filmu o historicky prvním českém týmu, který dokončil nejtěžší silniční závod světa – Závod napříč Amerikou (RAAM 2014).
Součástí Cyklofestu jsou též autogramiády a prodej cyklistické literatury, ochutnávka cizokrajného jídla, tombola, dobročinná dražba i exkluzivní cyklo-talk-show se zajímavými hosty (např. čerstvý mistr světa v silniční časovce Jiří Bouška, freerider Richard „Gaspi“ Gasperotti či MUDr. Lubomirem Tükörem z Rakouska, který pohovoří o dopingu v profesionální cyklistice).
Další informace a výhodný předprodej vstupenek najdete na www.cyklofest.cz.

Comments are closed.