Home » Za jízdy

Contador v Astaně končí

Submitted by on Středa, 4 Srpen 2010No Comment
Contador v Astaně končí

Novou smlouvu na dva roky podepsal Alberto Contador. Jeho chlebodárcem od nové sezóny nebude Astana, v níž strávil uplynulé tři sezóny, nýbrž stáj dánského manažera Bjarneho Riise. Tomu se povedlo přesvědčit stávajícího sponzora Saxo Bank, aby s týmem nadále setrval, a druhým titulárním sponzorem se stal již dříve avizovaný americký softwarový gigant SunGard. Přestože musí Riss oželet některé dlouholeté opory svého mančaftu, má s pistolníkem ze Španělska velké plány. „Alberto by rád vyhrál Tour de France, Vueltu i Giro d´Italia v jednom roce,“ prozradil manažer stáje.V kazašské stáji Astana, kde Alberto Contador jezdil uplynulé tři sezóny, na něj prý tlačili a byli netrpělivý, zda k podpisu svolí nebo ne. A sedmadvacetiletý Contador se rozhodl smlouvu neprodloužit. A Bjarne Riis má s ním velké plány. O Contadorovi mluví jako o diamantu a věří, že může Španělovi pomoci uskutečnit jeho sen. Zda Contador zkusí vyhrát všechny tři Grand Tours už v příští sezóně prý zatím není jasné. „Je to jeden z dlouhodobých cílů a jsem přesvědčen, že může vyjít,“ dodal Riis.

Bankovní ústav Saxo Bank, který byl dosud hlavním sponzorem Riisovy stáje, se navzdory informacím o odchodu z cyklistiky rozhodl spolupráci s týmem prodloužit. Dílčím titulárním sponzorem se vedle Saxo Banku stává americký výrobce softwaru SunGard.

Největší rival Contadora v letošní Tour de France Andy Schleck i se svým bratrem Fränkem odchází do vlastního lucemburského týmu pod vedením Kima Andersena. Zůstat věrný Bjarnemu Riisovi by měl být Fabian Cancellara a očekává se, že s Contadorem přijdou i jeho věrní sluhové z Astany Noval, Navarro, De La Fuente nebo Hernandez. Soupisku by mohli doplnit Linus Gerdemann, Fabian Wegmann a Dominic Klemme.

Comments are closed.