Home » Foto, MTB, Pozvánky k závodění, Za jízdy, Závody

Fox Galaxy maraton Prachatice 2.závod Galaxy série 2014 se jede v sobotu 17.5.

Submitted by on Čtvrtek, 15 Květen 2014No Comment
Fox Galaxy maraton Prachatice 2.závod Galaxy série 2014 se jede v sobotu 17.5.

Po úvodním závodu v Tálíně, kde triumfovali Ivan Rybařík a Jana Matlášková, se Galaxy série přesune do Pošumaví, přesněji řečeno do Prachatic. I letos nabídne Fox Galaxy maraton Prachatice tratě dvou délek: 63 a 42 kilometrů s převýšením 1600 respektive 1100 metrů.

Podoba tratí závodu je stabilizovaná a přibližně z jedné třetiny se pojede po asfaltu, zbytek trati vede po lesních a polních cestách. Ve snaze vyhnout se dlouhým asfaltovým úsekům se povedlo již před dvěma lety postavit tratě s minimem asfaltových cest, vrásky na čele ale pořadatelům dělá pokračující „asfaltizace“ v prachatických lesích. Obě trasy nabídnou nejen krásné výhledy na šumavská panoramata, ale rychlé a technické sjezdy a samozřejmě také nelehká stoupání.

První velký kopec čeká bikery hned po startovním výstřelu, neboť trasa zamíří z centra Prachatic rovnou na horu Libín do výšky 1095 metrů nad mořem. Následovat bude kamenitý a kořenitý sjezd na Libínské Sedlo, odkud trasa pokračuje do Zbytin a k první občerstvovací stanici v Korytě. Tady je také první dělení tras, ale o chvíli později se obě trasy zase spojí, aby se pak maratonci znovu oddělili a zamířili do Skříněřova. Po opětovném napojení zpět na krátkou se však velmi rychle znovu odpojí, neboť delší trasa vede přes Rohanovský vrch a až poté zamíří zpět do Prachatic (klikněte na mapu pro zobrazení ve větším rozlišení)..

Na obou trasách budou samozřejmě připraveny občerstvovací stanice – na kratší jedna, na delší dvě. Zaplnit hladové žaludky pak budete moci něčím chutným také v cíli.

Centrum závodu je na Městském stadionu. Dlouhá trasa u stadionu startuje v 11:30, účastníci kratší varianty závodu se na trať vydají o půl hodiny později. Od 10:00 hodin budou v rámci vložených závodů soutěžit u Městského stadionu na kolech i děti.

Věříme, že Fox Galaxy maraton Prachatice bude opět bude stát za to. Přispět by k tomu mohly také různé vložené soutěže, například „smolný vrchař“ (ten závodník z delší trati, který na nejvyšší vrchol trati Libín vystoupá jako třináctý v pořadí) a nebo „kategorie pořadatele“ (pro ty, kdo si na dlouhé trase dojedou v absolutním pořadí pro první tři místa druhé poloviny hodnocených).  Vítězové delší trati podobně jako v Tálíně mohou vyhrát mimo jiné zapůjčení auta Subaru na víkend od Auto Vero Sedlčany.

Na účastníky závodu čeká také tradičně bohatá tombola. Jednou z cen je bezplatný servis odpružené vidlice nebo tlumiče Fox, který věnovala společnost CykloŠvec s.r.o., výhradní dovozce Fox Racing Shox do ČR.

Novinkou v programu Galaxy série je závod Galaxy GoldSprint na 500 m o hodnotné ceny na stacionárních kolech s pevným převodem. Ty jsou letos součástí vybraných závodů osmidílné Galaxy série.

Více informací na www.galaxy-serie.cz

Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013Prachatice 2013

Comments are closed.