Home » MTB, Týmy & závodníci, Za jízdy, Závody

Kolínští cestu na stupně vítězů nezapomněli. Pódia přibývají

Submitted by on Neděle, 4 Květen 2014No Comment
Kolínští cestu na stupně vítězů nezapomněli. Pódia přibývají

Závodní sezóna horských kol se naplno rozjela a členové Remerx-Merida Teamu Kolín byli opět na pódiích pro nejlepší vidět. V silné mezinárodní konkurenci kategorie C1 se na Českém poháru v Teplicích dařilo především Tomáši Paprstkovi, který za dvojicí Belgičanů skončil třetí, nejlepší z domácích. Celkově pátý, ovšem jako druhý Čech, dojel Pavel Skalický.

Vyzkoušet trať letošního Mistrovství České republiky pak vyrazili Kolínští na Pražský pohár. „Závod nám vyšel velmi dobře. Třiadvacítkáři potvrdili, že letos mohou patřit do absolutní špičky.

Tomáš Paprstka držel krok se špicí Elity a skončil třetí, výborný výkon z poháru v Teplicích zopakoval Pavel Skalický, který skončil jen o místo zpět. Měl by v kategorii U23 bojovat o post české dvojky, meziroční nárůst výkonnosti je u něho velký. Věřím, že se do reprezentace probojuje a bude tam platným členem,“ říká manažer týmu, Jan Slavíček.

Spokojenost panovala i s výsledky mladých nadějí v oranžových dresech. Vzrůstající výkonnost potvrdil junior Lukáš Kunt, zajel velmi slušný závod a získal bronz. Mezi kadety vybojoval stříbro Šimon Vaníček, žák Jakub Schierl byl ve své kategorii nejrychlejší.

Lepší výsledky ale čekal Jan Slavíček od dívek a žen. „Vendula Kuntová skončila mezi ženami druhá, podala standardní výkon. Pokud chce ale obhájit loňský mistrovský titul, je před ní ještě hodně práce. Daniela Březinová kvůli pádu závod nedokončila, naštěstí se kolize obešla bez dramatických následků.“

Aleš Vaníček

Comments are closed.