Home » Silniční cyklistika, Za jízdy, Závody

Česky pohár žen na silnici v Jablonci

Submitted by on Pondělí, 1 Červenec 2013No Comment
Česky pohár žen na silnici v Jablonci

Na startu Českeho poháru žen chyběla jen úřadujici mistryně Martina Sábliková a Pavlína Šulcová.  která startovala o vikendu na MS v MTB v maratonu, kde obsadila 17. misto.

Okruhy Jablonecka (29.6.)

Závod ČP (kriterium) se konal v Jablonci nad Nisou v lyžařském areálu Břízky, kdy kategorie žen a juniorek startovala samostatně. Asfaltové kolečko s náročným prudkým stoupáním do cíle měřilo necelé 2km, na kterém závodnice kroužily 30min + 1 kolo. Bodovalo se každé 3. kolo + průjezdy. Po nervózním startu a několika pádech na začátku se od hlavního pole odpoutala skupinka, ze které pak ještě odskočila Tereza Trefná, která si několikrát sólově dojela na pásku pro body a velký bodový náskok ji vydržel až do cíle. Boj se odehrával o 2. a 3. místo mezi Veronikou Bláhovou a Pavlou Havlíkovou, kde o 3 body zvítězila V. Bláhová.

Konečné pořadí:

1. Tereza Trefná 37b (Alltraining.cz)

2. Veronika Bláhová 17b (Cyklo Mapei Kankovský)

3. Pavla Havlíková 14b (Fidea Cycling team)

4. Denisa Bartošová 4b (CK Feso Petřvald)

Velká cena Lawi v Dobrovicích (30.6)

Od areálu cukrovaru startoval v neděli ČP mládeže a žen, kdy ženy a juniorky startovaly společně s kadety. Rovinatý okruh měřící 17km jely závodnice třikrát, ze začátku byl trochu boj o pozici, úniky proti silnému větru neměly dlouhého trvání, a tak bylo jasné, že o vítězi rozhodne až závěrečný spurt,který ve svůj prospěch rozhodla Pavla Havlíková před Terezou Trefnou a Veronikou Bláhovou.

Konečné pořadí:

1. Pavla Havlíková (Fidea Cycling team)

2. Tereza Trefná (Alltraining.cz)

3. Veronika Bláhová (Cyklo Mapei Kankovský)

4. Denisa Bartošová (CK Feso Petřvald)

Foto autor : Mapei cyklo Kankovsky

Fotka sobotni kriterium: zleva : Bláhová,Trefná,Havliková

Michal Frantík

Comments are closed.