Home » Za jízdy

Kopřivnický Drtič – posledních 8 dnů na zaplacení

Submitted by on Čtvrtek, 1 Červenec 2010No Comment
Kopřivnický Drtič – posledních 8 dnů na zaplacení

Drtič není závod, Drtič je poloorientační nezávodní hobby mtb maratón. Maratón je svou délkou a náročností. Jinak je to vlastně celodenní „pohodová“ vyjížďka ve volné přírodě, nejede se na umístění, hledají se horské hospůdky a tajné kontroly. A přitom budete odkázání jen na mapu, turistické značení a na sebe, popř. na své kamarády. Právě zbývá posledních 8 dnů na zaplacení levnějšího startovného, které činí do 9. července pouhých 150,-Kč. Také to je poslední možnost na objednání a zaplacení originálních triček UAX.

Později už trička nepůjdou objednat a startovné bude dražší.

Drtič je vhodný pro všechny bikery, kteří se rádi vydají do větších kopců, jedou pro radost z projeté trasy, z celodenní projížďky a nazáleží jim na pořadí v cíli.

Pokud k nim patříte, tak Vás vždy rádi v Kopřivnici na DRTIČI přivítáme. Smyslem této akce je to, abychom se společně projeli po pěkné a náročné Beskydské krajině. Orientovat se budete častečně podle mapy s itinerářem, kterou dostane na startu, častečně podle svého orientačního smyslu, častečně podle rad „domorodců“ a také v určitých místech podle vlastního značení, podle šipek s písmenem D, ale to zejména při průjezdu přes město, nebo mimo tursitcké značení.

Na Drtiči oceníte také variabilnost trasy. Na mapě, kterou dostanete, je výrazně zakreslena nejdelší trasa a také tzv. zkracovačky. Pokud máte dostatek sil, tak se stále držíte nejdelší trasy, jakmile vám síly dojdou, tak můžete využít některé ze zkracovaček, které vás buď dovedou nejkratší trasou do cíle (ale pořád pokud možno v terénu) a nebo vám umožní vynechat některý kopec a přejet v klidu na další. Tímto je zajištěno to, že každý účastník může ujet libovolnou délku trati (např. 50, 70, 90, 110, ale i více než 120 km). Velkou výhodou, oproti jiným maratonům, je také dostatek času, první časový limit je totiž po 11 hodinách a je pro ty, co chtějí stihnout losování. Řada účastníků dává ale přednost projetí celé trasy za každou cenu, takže na trati stráví např. i 13-14 hodin. Těmto doporučujeme vzít si světla.

Pokud však chcete projet úplně celou trať a Beskydy na vlastní kůži neznáte, tak vás musíme dopředu upozornit, že je to fyzicky velmi náročné, trať je schválně tak dlouhá, aby ji neprojeli všichni. Proto ty zkracovačky.

A ještě ke krajině – za poslední ročníky se účastníci Drtiče octli na řadě atraktivních Beskydských vrcholů, např. Radhošť, Pustevny, Smrk, Velký Javorník,.. včetně toho nejvyššího, Lysé hory, 1324 m n.m. Na většině těchto míst se nacházejí horské chaty, které Vám umožní nejenom se občerstvit, ale také orazit si mapu pamětním turistickým razítkem (což nahražuje u Drtiče systém kontrol).

A tak, jak řekl jeden z účastníků, „co by člověk neudělal pro 6 razítek“. I o tom je Kopřivnický Drtič, o sebepřekonání.

Více najdete na www.drticbike.cz

Comments are closed.