Home » Silniční cyklistika, Za jízdy, Závody

Turek zajel v Polsku výbornou časovku

Submitted by on Neděle, 21 Duben 2013No Comment
Turek zajel v Polsku výbornou časovku

Daniel Turek vyhrál časovku v kategorii U23 na čtyř etapovém závodě Hellena Tour v polském Kaliszi, v absolutním hodnocení s elitou obsadil ve své parádní disciplíně osmé místo se ztrátou 17 vteřin na vítěze.

„Je to velký úspěch, oproti loňsku se zlepšil. Je tam vidět posun,“ říkal trenér silničního týmu mužů Favoritu Brno František Trkal.  Dan se v časovce postaral o nejlepší výsledek našich závodníků, pak byl ještě devátý v závěrečné etapě.

V celkovém pořadí jsme na čelní příčky nedosáhli, v rovinatém závodě rozhodl hned první den, který nám nevyšel podle představ. „Přitom ze začátku vše klapalo. V úniku silné skupiny dvaceti šesti závodníků jsme měli Hampla a Turka. Hampl bohužel po chybě odpadl a Turek měl defekt. Bylo to v místě, kam nepustili mechanické vozy, protože náskok uprchlíků byl těsně kolem minuty. Kolo mu vyměnili z neutrálu, ale ztratil a už se to nepodařilo dojet. Je to škoda, protože únik vydržel až do cíle a v podstatě rozhodl o výsledcích celého závodu,“ popsal František Trkal.

Favorit startoval v Polsku v sestavě Turek, Hampl, Chlupáč, Ehrenberger a Kukrle. Valeš po nemoci teprve začal s tréninkem a Záleského vyřadila viróza. Na startu se sešlo 157 závodníků, prim hrály hlavně nejlepší polské týmy.

„Kromě časovky jsme se ukázali i v některých dalších etapách. Ve třetí získal Turek červený dres nejaktivnějšího jezdce a ve čtvrté se to samé povedlo Hamplovi, který byl ve dvou únicích a vyhrál dvě rychlostní prémie,“ uvedl trenér Favoritu. „Mrzí mě, že jsme kvůli defektu přišli o šanci na lepší výsledek v celkovém pořadí, ale vystoupení týmu bylo dobré, jezdili jsme aktivně, byli jsme vidět a odměnou jsou dva červené dresy“ dodal František Trkal.

Výsledky: 1. Marycz, 2. Taciak, 3. Rutkiewicz (vš. Pol.), 35. Turek, 41. Chlupáč, 69. Kukrle, 85. Hampl, 104. Ehrenberger (všichni Favorit Brno).

Comments are closed.