Home » Za jízdy

Apache Jestřebí hory: poslední info

Submitted by on Pátek, 25 Červen 2010No Comment
Apache Jestřebí hory: poslední info

Již tento víkend se na úpickém náměstí opět sjedou cyklisté ze všech koutů naší země, aby si poměřili své síly v různých cyklistických disciplínách, ale hlavně se společně pobavili a strávili příjemné společné chvíle. Předpověď počasí slibuje slunečný víkend a tak snad už nic nebrání tomu, aby největší bajkovej mejdan mohl odstartovat léto. Pro již rozhodnuté přinášíme poslední užitečné informace, pro stále váhající snad zlomové argumenty.

Proč byste neměli na festivalu chybět?
V průběhu tří dnů se v rámci festivalu odjede 7 závodů v různých cyklistických disciplínách: MTB maratón Apache Jestřebí hory na trasách 105 a 56 km, Buď fit jízda na 25 km (započítává se do celkového hodnocení Prestige trophy Kola pro život České spořitelny), Orientační závod dvojic, dětské cross country, MTB sprint, silniční časovka a Free For Ride BMX jam session. Vedle toho další bikové aktivity jako „Orienťák open“ nebo Tomac Bike Academy. Sportovní část doplní bohatý doprovodný program Bujará Úpice, který nabídne koncerty skupin Blue Effect s Radimem Hladíkem, Fast Food Orchestra, Discoballs, Timudej nebo svérázného zpěváka Záviše. Festivalové centrum nabídne kompletní zázemí – šatnu se sprchami, úschovnu, mytí  kol, infocentrum, festivalovou hospodu s širokým výběrem jídla a pití či stánky s cyklistickým a sportovním zbožím. Pro ty nejmenší bude v sobotu i neděli odpoledne k dispozici „dětská rezervace“ se soutěžemi, malováním a hrami pod dohledem maminek z OS Batňáček. Nezapomenutelná je však především atmosféra festivalu, okamžiku setkání bikerů a místních obyvatel, kteří přijdou fandit a bavit se při doprovodném programu.

Doprovodné aktivity
Hned v pátek se můžete rozjet při silniční časovce na 18 km nebo si vyzkoušet svoji dravost při večerním vyřazovacím bajkovém sprintu. Sobotní dopoledne bude patřit dětským cross country závodům a odpoledne se budete moci učit jezdit na jednokolce pod dohledem zkušených jezdců, kteří vám ukážkou, jaké kousky se s touto záludnou věcí dají dělat. V neděli si vedle Orientačního závodu dvojic můžete vyzkoušet své orientační schopnosti nanečisto při „orienťáku open“ nebo se zúčastnit společné vyjížďky po okolí Úpice s výukou techniky jízdy – Tomac Bike Academy. Pro příznivce extrémních odnoží cyklistiky je připraven Free For Ride BMX jam v parku Monkey Area Úpice, který nabídne zajímavou podívanou za účasti nejlepších českých BMX riderů.

Doprava
Úpice leží na silnici č. 14 na půl cesty mezi Náchodem a Trutnovem. Při cestě z východu doporučujeme jet přes Českou Skalici a Červený Kostelec, od západu přes Trutnov a z jihu pak přes Hradec Králové, Jaroměř a Hajnici. V případě, že zvolíte cestu vlakem, směrujte se do stanice Malé Svatoňovice, odkud je to do Úpice cca 4 km z kopce.

Parkování

K zaparkování využijte parkoviště v centru města a odstavné parkoviště na Spartě (cca 1,5 km od náměstí). Respektujte prosím značky zákazu zastavení a stání. Jsou po městě rozmístěné kvůli závodům.

Registrace / prezentace

Kancelář maratónu je situována do divadla Aloise Jiráska, které je v těsné blízkosti festivalového centra. Kancelář pro ostatní závody (silniční časovku, mtb sprint, dětské závody a orientační závod dvojic) pak najdete v podloubí radnice. Vstupenky na doprovodný program si účastníci orienťáku mohou vyzvednout v sobotu v informačním centru pod radnicí, kde je možné se také přihlásit. Ostatní věci k závodu dostanete až v neděli ráno.

Stovkaři, občanky s sebou
Pokud pojedete dlouhou trasu, přibalte si k náhradní duši ještě občanský průkaz. Trasa totiž vede částečně přes polské územ!

Prémie MTB challenge
Spolupořadatel etapového závodu MTB challenge 2010 Véna Hornych vyhlašuje sjezdařskou prémii. Ten, kdo jako první ze startovního pole sjede čistě (na kole a ne po zadku) Jánský vrch, získá zdarma startovné na letošní ročník tohoto náročného etapového závodu v hodnotě několika tisíc korun. Prémie je nepřenosná a tak pokud nebude moci dotyčný startovat, získá ji další úspěšný sjezdař v pořadí. Protože se jedná o opravdu extrémní sjezd, dobře si na začátku rozmyslete, jestli vám to stojí za to. Je určen pro opravdu zkušené a technicky zdatné bikery.

Inkospor – oficiální dodavatel energie závodníkům

Značka Inkospor je na českém trhu nová, ale na západ od našich hranic patří mezi vedoucí výrobce výživy pro sportovce. Účastníci maratónu dostanou ve startovacím balíčku energetickou tyčinku, prvních 200 závodníků v cíli pak energy drink a na občerstvovačkách se bude samozřejmě také pít ionťák od této firmy. Více informací o jejich nabídce najdete na www.inkospor.cz

Informace k vybírání vstupného
Na doprovodný program Bujará Úpice se v sobotu a neděli vybírá vstupné. Účastníci maratónu a orientačního závodu dvojic mají vstup na sobotní i nedělní program zdarma. Maratónci dostanou vstupní pásku na ruku při dojezdu do cíle závodu a vrácení čipu. Orienťáci si je pak mohou vyzvednout v sobotu odpoledne v informačním centru pod radnicí. Na webu najdete kompletní informace o vstupném včetně času vybírání a platnosti vstupenek.

Ubytování
Ubytovací kapacita v pensionech a ubytovnách je v Úpici a nejbližším okolí již téměř naplněna. Volno je stále ve fest campu (ve vlastních stanech) a v tělocvičně Lány (vlastní spacáky). U tělocvičny je možno také postavit stan a využít jejího sociálního zázemí. Na webu festivalu najdete odkazy na přehledy ubytovacích zařízení v Úpici a okolí.

Trička a DVD

Festivalová trička budou v omezeném množství také v prodeji a to v kanceláři maratónu nebo v informačním centru pod radnicí. Každý účastník z minulého roku, který letos opět pojede maratón, dostane DVD s filmem z loňského ročníku při prezentaci. Pokud jste se vloni závodu zúčastnili a letos nepřijedete, zašleme vám na vyžádání toto DVD poštou po festivalu.

Soutěž o Nendaz

Jeden ze sponzorů festivalu cyklistiky – horské středisko Nendaz a společnost AlpVision, která zde provozuje apartmánové domy, pro vás připravili soutěž o jeden poukaz na ubytování pro 4 osoby na dobu jednoho týdne. Zodpovězte správně 3 otázky, zašlete odpovědi do pátečního večera a v sobotu odpoledne se zúčastněte slosování při předávání cen MTB maratónu. Další poukazy budou v závodnické a divácké tombole. Podrobné informace najdete zde.

BAJKOVEJ MEJDAN, KTEREJ ODSTARTUJE LÉTO JE TADY ZA 2 DNY A ÚPICE JE NA VÁS PŘIPRAVENÁ!

Apaches

Comments are closed.