Home » Blogy závodníků, Triatlon & Xterra

Sprint Xterry pro AD Cyklo Brodek

Submitted by on Pondělí, 19 Červenec 2010No Comment
Sprint Xterry pro AD Cyklo Brodek

Jěště neodezněly ohlasy na vynikající úspěchy Triatlonistů AD Cyklo Brodek na Mistrovství Evropy v cross-triatlonu v Myjavě a už na ně čekal další důležitý závod této sezony, a to Mistrovství republiky v Xteře na krátké trati v Děčíně. Mezi stovku startujících se na start závodu postavilo i trio AD cyklo A. Dedek,V. Klakurka a J. Klíma. Oproti minulému roku, kdy se závodilo na bahně a v chladu, se tentokrát jelo na vyprahlém terénu a v tropických podmínkách.

Pořadatelé pro závodníky připravili distance 0,8 km plavání, 18 km MTB a 5 km běhu. Náročnost závodu se ukázala již při úvodním plavání, které se odehrávalo v Labi. V boji se silným proudem tratili i dobří plavci. Jako první se objevil v prvním depu Francke z Jablonce.

Tentokrát byl z našich nejrychleji v depu Klíma na 6. místě, za ním Klakurka a o minutu zpět Dedek.Také druhá část závodu proběhla v ohromném tempu. Technické pasáže trati prověřily um závodníků. Jezdilo se i po točitých schodech, nebo skrz úzký a temný tunel pod vlakovou tratí. A zde přišla parádní disciplína Klímy, a to horské kolo. Nejenže zlikvidoval ztrátu na vedoucí skupinku, ale během pár kilometrů najel na vedoucího závodníka Českého poháru Kubíčka z týmu Specialized, který jeho tempu evidentně nestačil 25 sekund!

Klakurka a Dedek jezdili na 7. resp. 8. místě. Z druhého depa vybíhal na 1. místě Klíma před Kubíčkem a na 5 km trati běhu na něho získal dalších 30 s. Dedek se rovněž vytáhl výborným během a posunul se na celkovou 5.příčku. Klakurka tentokrát zaběhl pod své možnosti a zůstala mu celková 7. příčka.

Znamenalo to tedy, že J. Klíma se poprvé v kariéře stal celkovým vítězem závodu Xterra. Zároveň se stal mistrem republiky, a to v kategorii M 2. A. Dedek si v kategorii M 3 rovněž odvezl z Děčína zlatou medaili. Odvezl si například skalp olympijského medailisty z Vancouveru v běhu na lyžích M. Koukala. V. Klakurka v kategorii M 2 vybojoval stříbrnou medaili za druhé místo.

Další závodní program triatletů-J.Klíma se zúčastní MR v časovce amatérů v Klatovech a V. Klakurka dalšího závodu Challenge cupu a zároveň přeboru Moravskoslezského kraje, který se koná v Opavě. A. Dedek má závodní volno.

Comments are closed.