Home » Blogy závodníků

Deník Kamila Tatarkoviče z Leogangu

Submitted by on Středa, 30 Červen 2010No Comment
Deník Kamila Tatarkoviče z Leogangu

Posledních 10 dní jsem strávil v rakouském Leogangu. Předminulý víkend se tam totiž odehrál další závod světového poháru, který byl o pár dní později následován finálním závodem Evropské fourcrossové série. Dráha v Leogangu byla úplně nová a světovým pohárem zažila premiéru. A jednoduchá zrovna nebyla. Velké a technické skoky, vysoká rychlost, déšť a ještě ne úplně uježděná dráha dala nejednomu závodníku zabrat a rozhodně nebyla nouze o pády a krizové situace.

Mně se ale dráha rozhodně líbila a byl jsem rád, že se můžeme svézt na něčem novém a zajímavém. Kvalifikační jízdu na čas jsem sjel bez větších chyb a bylo z toho 7. místo. Závody ale nebyly podle mé představy. První jízdu jsem prorazil na kamenech a půl dráhy jsem jel po ráfku, ale i tak jsem postoupil. Druhou jízdu jsem na startu trefil rampu, prohrábl a o postup jsem bojoval až do poslední zatáčky. V následující jízdě jsem byl druhý v první zatáčce, ale nechal jsem tam zbytečně moc místa, na což jsem doplatil a byl jsem předjet. Chybu jsem se snažil napravit, ale bohužel se to už nepodařilo. Nakonec z toho bylo 9. místo, z čehož jsem byl trochu zklamaný.

Po svěťáku jsme zůstali v Leogangu celý týden až do dalšího závodu. Mezi závody jsme celkem dobře pojezdili na tamní freeridové trati. Ke konci jsme ani nemohli sundat ruce z řidítek a narovnat prsty, jak jsme byli vydrncaní. O víkendu se jel poslední závod Evropské fourcrossové série. Konal se na úplně stejné dráze jako světový pohár, akorát trať byla více uježděná, suchá a všechny skoky byly o poznání lehčí a vše celkově rychlejší. Třetí kvalifikační čas byl dobrou výchozí pozicí pro závody.

První dvě jízdy se mi podařilo bez problémů vyhrát. O postup do finále jsem z druhého místa však bohužel minul branku a mohl jsem nastoupit jen do malého finále. Tam mě hned po startu zradila technika a tím pádem pro mě závody skončily.

Ježdění v Leogangu jsem si hodně užil, protože mám to místo opravdu rád, ale závodění se tentokrát ani jeden víkend nevyvedlo podle mých představ. Třeba příště. Následující dva víkendy mě čeká mistrovství ČR ve fourcrossu a poté také ve sjezdu. Už se těším, až se po delší době zase kouknu na sjezdové závody.

Kamil Tatarkovič
Scott FDF Team

Kamil Tatarkovič používá Kenda, KMC a Fox od CYKLOŠVEC s.r.o.

Comments are closed.