Home » Aktuální téma, Technika & Recenze

Představujeme zámek Crops Q4

Submitted by on Neděle, 23 Únor 2014No Comment
Představujeme zámek Crops Q4

Crops je značka, která má ráda neotřelý vzhled a živé barvy. Cyklo zámky jsou na tom podobně, jako ostatní produkce.  Ty menší jsou v nabídce vždy v několika barvách a působí vzhledově svěžím dojmem. Model Q4 se prodává v pěti barevných provedeních za cenu 249 Kč.

Cyklistické zámky obecně rozlišujeme podle stupně bezpečnosti na několik kategorií, od levných  ultralehkých  až po extra těžká „nedobytná“  monstra. Nemůžeme tudíž chtít zázraky od víceúčelové spirály vážící dvanáct deka. Zámek, který zloděje přinutí schovat nářadí zpět do pytle, bude mít ke dvěma kilům a nikdo vám ani tady nezaručí stoprocentní nedobytnost.

Mnoho cyklistů typy s tenkým ocelovým lankem zavrhuje a vysmívá se jim, při tom když si uděláme statistiku, čím se v Česku nejvíce zamykají kola, budou tu různě silné ocelové spirály, pevných „úček“ a masivních skládacích zámků bude jako šafránu. Pokud bude mít zloděj u sebe kleště, je pak jedno, zda má lanko v průměru čtyři, nebo deset milimetrů, udělá to jen „šmik“ a bude hotovo.

Ultralehký Crops Q4 patří mezi typy, u nichž se spíše počítá s tím, že máme kolo poblíž na očích. Tudíž je zámkem pohotovostním, který můžeme mít stále u sebe, v tomto případě třeba zacvaknutý za karabinu u poutka kalhot.Váží 126 g a rozměry jsou 71x29x11mm.

Crops Q4 není určitě vhodným zámkem na dlouhé nákupy v supermarketu, ale ani žádná jiná spirála. Tam se totiž pohybují zloději, kteří jdou na jisto.  Naopak takovýto zámek může přijít vhod všude jinde, na krátkých zastávkách na vyjížďce, při občerstvení atd. Také se dá využít momentu překvapení, kdy zámek omotáme tam, kde není zprvu vidět a lapku tak připravíme o čas.

Zámek má 4mm silné ocelové lanko dlouhé úctyhodných 180cm, dá se s ním tedy zajistit kompletní bicykl včetně obou kol a sedla. O lak se bát nemusíme, lanko je opatřeno ochrannou vrstvou.

Cylindrická vložka s tří číslicovým kódovým zámkem je velmi úzká, dá se protáhnout i ližinami sedla. Zamykání funguje jako karabina, do které zacvakneme lanko. Vzhledem k malým rozměrům a váze se dá Crops Q4 vedle bicyklu používat na cokoli,  například na zamčení zavazadel při cestování a pro jiné účely. Více info na www.cyklosvec.cz

Mike Koukal

Comments are closed.