Home » Aktuální téma, Trénink, Týmy & závodníci

Trénink na novou sezónu je v plném proudu

Submitted by on Úterý, 25 Prosinec 2012No Comment
Trénink na novou sezónu je v plném proudu

I když se stále ještě píše rok 2012, silniční tým Favorit Brno U23 už je zhruba měsíc v přípravě na novou sezónu. „Hned po prvním týdnu přípravy jsme měli víkendový sraz v České Třebové, kam jsme pozvali expertku na fitness a výživu. Myslím, že to klukům hodně dalo, protože se dozvěděli, jak a v kterém období správně posilovat, a zjistili i některé novinky v oblasti výživy. Musíme hledat další cesty k vylepšení výkonnosti a tohle je jedna kostička do té mozaiky,“ přiblížil trenér František Trkal, jehož svěřenci už za sebou mají i biochemické testy.

Závodníci se připravují podle svých plánů, trénink je v tomto období hodně pestrý. „Horské kolo, posilovna, hokej, běh, chůze, plavání a další aktivity na rozvoj silové vytrvalosti. Do konce roku se snažím klukům přípravu zpestřit,“ uvedl František Trkal. „Když je počasí, jezdí venku převážně na horském kole, na ergometr je v tuto dobu nenutím. Preferuji spíš běh v kombinaci s rychlou chůzí,“ prozradil.

V Brně trénuje společně skupina tří našich závodníků: Jakub Ehrenberger, Michael Kukrle a Petr Hampl. „Dan Turek je v Lanškrouně, hodně trénuje s Michalem Schlegelem, který je ještě junior. Dominik Chlupáč se připravuje v Hradci Králové, občas se potkají s Milanem Záleským, který studuje v Pardubicích. A v Teplicích trénuje individuálně Adam Valeš,“ řekl trenér Trkal.

A jak bude vypadat trénink v dalších dnech? „Přes Vánoce mají kluci trochu volnější režim, od nového roku začne kvalitnější trénink mezi prahy. Hned 7. ledna máme v plánu lékařské testy v Mohelnici a od 26. ledna odjíždíme na soustředění na Tetřeví boudy do Krkonoš.“

Comments are closed.