Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Trénink

Týmový kemp cyklistů Sparty

Submitted by on Úterý, 27 Listopad 2012No Comment
Týmový kemp cyklistů Sparty

V penzionu ,,Výhledy na Brdy,, v Těškově proběhl týmový kemp cyklistů Sparty. Na programu byl vedle tréninku na horských kolech i hokej, běh , posilovna, soutěže a v sobotu fotbalové utkání na stadionu FC Těškov. Na čtvrteční večer cyklisté přijali pozvání na utkání fotbalové Sparty proti FC Lyon. Sestava týmu je na sezónu 2013 ve složení. Jiří Nesveda, Tomáš Okrouhlický, Martin Hunal, Ondřej Pávek, Tomáš Holub, Jan Klabouch, Rostislav Krotký, Václav Viktorin, a nováčci Tomáš Medek, Radovan Doležel, Pavel Kopecký.

Tréninkový kemp začal od úterý, kdy byl hokejový trénink Plzni. Ve středu proběhl 4 hodinový trénink na horských kolech na trati Těškov, Zbirožský potok , Vlastec, Točník, Svatá, Broumy, Zbiroh, Těškov a v podvečer orientační závod v běhu na 7 km. Čtvrtek byl ve znamení orientačního a adrenalinového závodu na horských kolech na 45 km, který připravil Ondřej Pávek. Na stanovištích si závodníci vyzkoušeli m.j. střelbu ze vzduchovky, slaňování hradu Mitterwald. V pátek trénink posilovna Favorit Fitnessklub v Rokycanech a arálu bývalého Favoritu. Trénink se zaměřením na cyklistiku odborně vedl šéftrenér fitnessu Radek Florián. Cvičení na kvalitních strojích Grunsport si všichni pochvalovali. Odpoledne proběhlo 3 hodinové ,,čištění,, lesa a příprava dřeva na topení.

Sobota ve znamení fotbalového zápasu AC SPARTA PRAHA cycling vs. FC Holoubkov / Těškov.

Vyrovnané fotbalové utkání na stadionu FC Těškov rozhodl ve svůj prospěch 5 minut před koncem Holoubkov. Úvodní gól zavěsil před koncem první poloviny Sparťan Martin Hunal, ale odveta na sebe nenechala dlouho čekal a Štěpán Onusius/Těškov srovnal stav na 1:1. V úvodu druhé půle Sparta inkasovala gól od Ondry Lukáše/ Holoubkov, ale v zápětí Jan Klabouch /Sparta/ vyrovnal na 2 : 2 . Gerd Denifl ( Holoubkov SRN) po rohovém kopu 5 minut před koncem rozhodl zápas na 3:2 pro FC Holoubkov /Těškov, když nešťastně srazil nastřelený míč do vlastní brány Václav Viktorin.

Cyklisté Sparty nastoupili do zápasu i se svým brankářem Tomášem Holubem, který byl velkou oporou týmu a mnohé zachránil. Fotbalový ostrý zápas na ,,velkém hřišti,, byl pro Sparťany pěkným zážitkem i s fandícím publikem. Dopoledne před zápasem se cyklisté roztrénovali 70 km na horských kolech trasou z Těškova do Volduch – Radnic – Podmokel -Zbiroha a Těškova.  Nedělní závěrečný trénink okolo Brd se skvělým počasím vydrželo i na závěrečný 90km trénink, jehož cílem byla jízda přes Strašice – Padrťské rybníky – vrch Praha – Nepomuk -Tok – Zaječov – Penzion Těškov. Nechyběla ani prohlídka vojenských bunkrů na Jordánu.

Další zimní kemp bude následovat na Šumavě od 8.1. – 13.1.2013 na běžkách v penzionu Barborka ve Vimpeku. Pokud nastanou dobré sněhové podmínky, tak se rozjede i Ski areál Těškov a budou připraveny tratě na klasický i volný styl.

AC Sparta Praha připravuje ještě tradiční Novoroční závod z Rokycan na Žďár o 15 000,- Kč, pro toho kdo překoná rekord trati. Pokud budou příznivé sněhové podmínky, tak připravíme i Tříkrálový běh na lyžích v Těškově 6.1.2013, který je letos zapsán v kalendáři běžeckého lyžování.

Zdeněk Rubáš

Comments are closed.