Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Představení týmu Favorit Brno na rok 2013

Submitted by on Čtvrtek, 22 Listopad 2012No Comment
Představení týmu Favorit Brno na rok 2013

Do sezóny 2013 vstoupí tým mužů Favoritu Brno se sedmi cyklisty. Podařilo se nám udržet všechny stávající opory a přišli tři noví závodníci, kteří by měli zvýšit kvalitu.

Ze stávajícího kádru zůstali Jakub Ehrenberger (jediný starší závodník nad kategorii U23), Daniel Turek, Dominik Chlupáč a Petr Hampl. Kariéru ukončil Jan Zimovčák, který se hodlá věnovat studiu.

„Jsem rád, že všichni tahouni zůstali. Třeba Turek měl nabídku z Whirlpoolu, ale dohodli jsme se, že bude dál reprezentovat barvy Favoritu,“ řekl trenér František Trkal. „V nové sestavě bychom určitě měli být silnější a ještě více konkurenceschopní. Jsem opravdu velmi spokojen, jak se nám podařilo tým posílit, protože o všechny nováčky jsem hodně stál.“

Novými tvářemi jsou Michael Kukrle, Adam Valeš a Milan Záleský. František Trkal každého z nich krátce představí.

Michael Kukrle

Celkový vítěz Českého poháru juniorů z uplynulé sezóny, mistr republiky v silničním závodě jednotlivců. Nejlepší český junior roku 2012. Přišel z TJ Uničov a příští rok bude závodit stejně jako další naši nováčci v kategorii U23. Jsem rád, že se rozhodl pro Favorit, i když měl i další nabídky. Vidím v něm veliký potenciál, líbí se mi jeho závodní pojetí. Na kole jezdí teprve rok, předtím se věnoval triatlonu!

Adam Valeš

Závodník podobného kalibru jako Kukrle. Má takový správný agresivní styl, umí zajet etapák i jednorázovku. V minulé sezóně závodil za Duklu Praha, ale měl trošku smůlu na pády. Dvakrát si přivodil otřes mozku, měl zlomenou klíční kost což se podepsalo na výsledcích. Ale já Adama sleduji několik let a vím, jak dobrý byl v kadetech nebo jak coby prvoročák vyhrál Český pohár juniorů.

Milan Záleský

Působil v týmu Experiment 23 a já s ním spolupracoval v rámci svého Cyklotréninku. Taky jde o bývalého triatlonistu, který jezdí na kole rok, ale moc se mí líbí jeho nasazení a píle. Výborný kluk do party.

František Trkal
Favorit Brno

Comments are closed.