Home » Aktuální téma, Foto, Silniční cyklistika

České cyklistky chtějí reprezentovat

Submitted by on Pondělí, 5 Listopad 2012No Comment
České cyklistky chtějí reprezentovat

V pátek 2. listopadu se v Hlinsku setkaly nejlepší české silniční cyklistky s cílem nafotit kalendář na rok 2013. Ne všechny se mohly dostavit, přesto v sestavě jedenácti holek vznikla série zajímavých fotografií. Fotky vznikaly v exteriéru a interiéru ve spolupráci s fotografem Tomášem Tesařem. Focení probíhalo celou sobotu, od rána do pozdních večerních hodin. Dopoledne dokonce dorazily štáby České televize a televize Nova.

Účast na UCI mezinárodních závodech si holky zajišťují a financují samy, kalendářem chtěly poukázat na to, že si podporu zaslouží. Celá akce se uskutečnila za účelem propagace ženské silniční cyklistiky.

„Chceme reprezentovat Českou republiku, chceme být úspěšné. Cyklistika je dřina, každý den ji podstupujeme a přitom většina z nás studuje a pracuje,“ shodují se holky, Pavlína Šulcová dále dodává: „My nemůžeme prodat náš potenciál, protože my prostě nejezdíme na velké závody, které jsou k dobrému výkonu potřeba. Když nesoutěžíte s nejlepšíma, tak je nemůžete ani porazit.“

I když křest kalendáře proběhne 26. ledna 2013 na Charitativním cyklistickém plese v Opavě, k dostání bude už v prosinci na e-shopu mojekolo.cz.

„Věříme, že někoho potěší pod vánočním stromečkem,“ přejí si holky.

Michal Frantík

Foto: Tomáš Tesař, cyclist.cz

Comments are closed.