Home » Aktuální téma, Cyklokros, Závody

Oranžová je dobrá. A letos v cyklokrosu zvlášť

Submitted by on Neděle, 21 Říjen 2012No Comment
Oranžová je dobrá. A letos v cyklokrosu zvlášť

Polovina českého poháru v cyklokrosu je minulostí a Remerx-Merida Team Kolín v něm zanechává výraznou stopu. Vždyť v polovině ze šesti vypsaných kategorií jsou právě zástupci oranžové stáje v čele hodnocení týmů.

Do velmi dobré formy se dostává Tomáš Paprstka, který v posledním závodě v Hlinsku skončil mezi elitou těsně čtvrtý a nechyběl na startu nedělního  závodu světového poháru v Táboře. „Pojede i příští týden svěťák v Plzni a věřím, že i v anglickém Ipswichi mistrovství Evropy. Lepší se závod od závodu,“ říká manažer týmu Jan Slavíček.

Zcela výjimečné výkony podávají letos kadeti a kadetky. Jana Czeczinkarová  a Lukáš Kunt suverénně vedou se sedmi, resp. pěti vítězstvími. Na stupeň nejvyšší se dostal i Pavel Křížek a Jonáš Březina. Ten začal sezónu ve skvělé formě,  po závodu v Mladé Boleslavi ale musí kvůli zlomené ruce pauzírovat. Prozatímní účet ze sedmi pohárů = čtrnáct vítězství. „Navíc naši závodníci potvrzují kvalitu za každých podmínek. Předvedli to jak za letního počasí v Mladé Boleslavi, tak druhý den na vodě a blátě v Jabkenicích,“ všímá si trenér Michal Čepička. „Tahle kategorie je opravdu příjemným překvapením. Takovou suverenitu nečekal nikdo a jen doufám, že jim to vydrží až do mistrovství republiky,“ dodává Jan Slavíček.

Dobrých výsledků kolínských barev si všímají diváci i při závodech žen. Mladá dvojice Pirzkallová – Vaníčková se již několikrát postavila na stupně vítězů, patří ji vedení v týmech a v absolutním pořadí čtvrté a páté místo. „Od Zuzky Pirzkallové jsem čekal malinko víc, její výkony nejsou špatné, ale trochu nevyrovnané. Elena Vaníčková jezdí v téhle kategorii prvním rokem a zatím se s tím pasuje velmi dobře,“ hodnotí šéf týmu.

Mezi juniory se stabilně do desátého místa drží Václav Vomáčko. Start na táborském okruhu mu ale nakonec těsně unikl.  „K tomu mu chyběl nějaký výraznější výsledek, třeba do pátého místa. Jezdí ale velice solidně a sezóna je ještě dlouhá, tak uvidíme, co se stane směrem k republikovému šampionátu,“ dodává trenér.

I když podzim patří především cyklokrosu, na závěr MTB sezóny čekalo bikery maratonské mistrovství světa kde barvy České republiky i Remerx-Merida Teamu Kolín hájil Jiří Novák. Na šampionátech měl letos hodně smůly, ve francouzském Ornans ale žádné problémy nenastaly a v těžkém a blátivém terénu si dojel pro skvělé páté místo. „Extrémně náročný závod, při kterém jsem zlomil smůlu, a při kterém jsem si spravil chuť za celou sezónu. Krásná tečka za letošní sezónou. Jsem rád, že jsem prodal, na co jsem celou dobu letos trénoval,“ říká Jiří Novák na svých webových stránkách.

Aleš Vaníček

Comments are closed.