Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Favorit Brno představil novou posilu

Submitted by on Pondělí, 15 Říjen 2012No Comment
Favorit Brno představil novou posilu

Kompletní tým mužů U23 z letošní sezóny se představil na stánku Favoritu Brno v rámci veletrhu Sport Life.  Autogramiádu měla hvězda našeho týmu Dan Turek, dvojnásobný medailista z mistrovství České republiky v časovce kategorie U23 z roku 2012 a třetí muž konečného hodnocení Cofidis Cupu ve třiadvacítce. Spolu s ním se na stánku objevili všichni naši závodníci: Dominik Chlupáč, Petr Hampl, Jakub Ehrenberger a Jan Zimovčák.

„Představili jsme rovněž naší novou posilu pro příští rok, kterou je Michael Kukrle. Letos závodil za TJ Uničov, je to juniorský mistr České republiky v silničním závodě jednotlivců a celkový vítěz Českého poháru. V listopadu mu bude osmnáct a věřím, že pro náš tým bude velkou posilou,“ uvedl trenér mužů U23 František Trkal.

V Brně v rámci veletrhu rovněž proběhlo oficiální vyhlášení Cofidis Cupu, kde jsme skončili třetí mezi týmy.

Na celou akci navazovalo kritérium Cofidis v areálu brněnského Výstaviště, kde z našich závodníků startovala trojice Turek, Chlupáč a Hampl. Kromě nich se představili mj. olympijský vítěz v cross country Kulhavý či silničář německé stáje NetApp Bárta. Jelo se na hodinu a jedno kolo a zvítězil Kaňkovský z Dukly Praha před Kulhavým. Z našich byl nejlepší sedmý Hampl, desátý Chlupáč a Turek musel pět kol před koncem odstoupit kvůli technickým problémům.

Comments are closed.