Home » Aktuální téma, MTB, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

120. sezóna Slavie Praha právě skončila

Submitted by on Pátek, 12 Říjen 2012No Comment
120. sezóna Slavie Praha právě skončila

Jubilejní 120. sezóna sice nebyla zdaleka tak úspěšná jako například sezóny let 1932 – 1936 nebo 1939-1948, ale i sezóny 1974 nebo 2007, kdy naši reprezentanti vozili vítězství z těch nejprestižnějších závodů doma i v zahraničí. Nicméně nedá se říci, že byla až vysloveně neúspěšnou.

MUDr. Pavel Jelínek se po roční pauze stal znovu vítězem Jihočeské amatérské ligy, kde se stal i absolutním vítězem v časovce, a k tomu ještě přidal celkově 7. místo v MTB Galaxy sérii.

Karel Kopr se v posledních závodech Giant ligy posunul z 18. na celkově 14. místo, které mu patřilo i v minulém roce.

Martin Háze přidal 5. Místo v časovkovém mistrovství Masters kat. M18. K těmto výsledkům jsme stanuli 18x na stupních vítězů a 7 závodů současní Slávisté vyhráli. Musíme také říci, že se do naší slávistické komunity narodili dva chlapci, díky nimž snad doplníme stále se zmenšující počet členů. Je velikou škodou, že v minulosti širokou základnu stále více závodníků a závodnic, ať již z ekonomických nebo rodinných důvodů, opouští, což je samozřejmě znát i na výsledcích.

Doba ekonomické krize a státní politika rozvoji sportu příliš nepomáhá. O to více těší výsledky, kterých naši členi stále dosahují. I z ekonomických důvodů není pro náš tým lehké uspořádat důstojné oslavy 120. výročí založení klubu, které nakonec proběhnou ve dnech 2. a 3. listopadu 2012. V pátek 2. listopadu, přesně 120 let od vzniku, proběhne večerním setkání legend klubu v salonku házenkářského klubu, na adrese Vladivostocká 10, Praha 10. V sobotu 3. listopadu, pak budou oslavy pokračovat volnou cyklojízdou od fotbalového stadionu v Edenu na hřbitov v Brandýse nad Labem, kde položíme kytici na hrob Františka Haupta.

Karel Kopr

Comments are closed.