Home » Aktuální téma, MTB, Závody

Zlaté mince Valašská padesátka 2012

Submitted by on Pondělí, 10 Září 2012No Comment
Zlaté mince Valašská padesátka 2012

V sobotu 1. září 2012 se konal v nedalekém Vsetíně 18.ročník  závodu Zlaté-mince Valašské 50, v pátek mu navíc předcházela časovka do vrchu s názvem Valašský krpál. V časovce se představil Franta Haitl, v sobotu závodila Verča Kutňáková. Zatímco vloni si účastníci tradičního závodu libovali v takřka ideálních podmínkách, letos počasí závodu příliš nepřálo.

V pátek v časovce do vrchu ze Vsetína na Vsacký Cáb se v našem dresu představil František Haitl, který na vítězného Ondru Fojtíka ztratil dvě a půl minuty a obsadil deváté místo.

V sobotu zavládlo na Valašsku nepříznivé počasí. Bylo deštivo a dalo se čekat, že i trasa bude na bahně. Franta se necítil úplně fit a nechtěl riskovat onemocnění, takže závod vynechal. Do Vsetína se ale vydala Verča Kutňáková.

„Tento závod jsem ještě nejela a od kamarádů jsem slyšela, že je to těžký, ale pěkný závod. O to více se těšit na nové zážitky. Ještě v sobotu ráno jsem váhala, zda jet nebo ne…opravdu lilo. Nakonec jsem si řekla, že se rozhodnu na místě prezentace. To už se počasí začalo vybírat a nebylo pochyb, že bych nejela, navíc tohle počasí mi nevadí a trošku deště neuškodí :-) Po startu projetím areálu bývalé Zbrojovky začalo stoupání na Vsacký  Cáb, kde byla vypsána horská prémie. Dále se pokračovalo vsetínskými vrchy k Vsacké Tanečnici, následovaly úseky nahoru a dolu propojené, singletraily a loukou. Trať jsem si užívala a bavila mě. Byla těžká, ale poctivá pro všechny. I přes bahno a trochu deště to byl vydařený závod a já osobně se těším na další ročník“.

Za náš Galaxy Team Hranice hostoval na Valašské padesátce junior Víťa Šrámek, který obsadil ve své kategorii perfektní druhé místo. Gratulujeme!

Valašská 50 – výsledky
1. Jan Fojtík (Toyota Dolák) 2:19:53
2. Ondřej Fojtík (Toyota Dolák) +2:16
3. Svatopluk Janečka (Toyota Dolák) +2:48
…..
33./2. Víťa Šrámek (Galaxy Team Hranice) 2:51:09
178./6. Veronika Kutňáková (Galaxy Team Hranice) 4:02:12

Comments are closed.