Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Mistrovství světa ve fourcrossu 2. Michael Měchura, 3. Tomáš Slavík

Submitted by on Pondělí, 3 Září 2012No Comment
Mistrovství světa ve fourcrossu 2. Michael Měchura, 3. Tomáš Slavík

Tomáš Slavík byl považován za největšího adepta na zlatou medailu. Již po kvalifikaci bylo znát, že souboje budou hodně vyrovnané, když Slavík dojel na 2.místě za švýcarem Grafem o pouhých 0,006 vteřiny!! Slavík si celý závod užíval a vyhrával jednu jízdu za druhou až do finále, kde se hned po pár metrech potkává s řidítkem Davida Grafa, které se mu zaháklo do dresu a oba jezdce posílá tvrdě na zem. Slavík rychle bere kolo a v bolestech dojíždí pro bronzovou medaily.

„Závod jsem si strašně užíval. Dráha byla hodně mokrá a těžká a to mě na ní bavilo. Trať, která byla za sucha poměrně spíš jednodušší se najednou proměnila v nejtěžší trať jak technicky, tak i fyzicky. Ale forma byla naladěná výborně a podle toho moje jízdy vypadaly… teda až do finále. Tam jsme šli s Grafem dopředu na prvních šlápnutích, ale zahákli jsme se dresama a šli tvrdě k zemi. Nebyla to ničí chyba, prostě se to stalo. Je to smůla.

Bronzová medaile je ale taky super. Při pádu jsem si hodně pochroumal rameno, vypadá to na natržený vazy, tak snad se dám brzy dohromady, abych se mohl začít připravovat již na další sezónu. Jinak obrovský dík jde českým fanouškům, kteří nás přijeli podpořit a vytvořili takovou atmosféru! Díky moc!“

Za 14 dní se jede poslední závod evropské 4X série. To jestli se Tomáš Slavík dokáže postavit na start tohoto závodu Vás budem informovat během následujícího týdne.

Záznam celého závodu můžete sledovat na http://live.redbull.tv/events/132/uci-4x-world-championship//

Výsledky:

Muži:

1. Rinderknecht (Švýc.), 2. M. Měchura, 3. Slavík (oba ČR), 4. Graf (Švýc.), 5. Prokop, 6. L. Měchura, 7. Mudd (Austr.), 8. Last (Něm.), …10. Tatarkovič, 12. Hnidák, 25. Tejchman, 27. Říha (všichni ČR).

Ženy:

1. Beertenová (Niz.), 2. Labounková (ČR), 3. Grosová (Fr.), 4. Molciková (Rak.).

Comments are closed.