Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Grand Prix Progress sportswear na Lipně 1.Tomáš Okrouhlický 6. Jaroslav Kulhavý

Submitted by on Pondělí, 27 Srpen 2012No Comment
Grand Prix Progress sportswear na Lipně 1.Tomáš Okrouhlický 6. Jaroslav Kulhavý

GP Progress sportswear na Lipně s hvězdnou účastí zlatých olympioniků. Kateřina Neumanová, Roman Šebrle a Jaroslav Kulhavý si v úvodu akce společně s cyklisty projeli jedno zahřívací kolo závodního okruhu, který připravili pořadatelé ze SportGroup.cz a AC Sparty Praha cycling na Lipně.

Okruh s délkou 1500 m, který byl z části veden i po cyklostezce se tak pro závodníky jedoucí 50km/h rychlostí, stal technicky velice náročný. V cílové zatáčce se v desátém kole poroučel na zem i pozdější vítěz Tomáš Okrouhlický (AC Sparta Praha). Závod vyšperkoval zlatý olympionik Jaroslav Kulhavý (Spezialized), pro kterého byl závod prvním startem v Čechách od olympijského triumfu v Londýně. V pelotonu se Kulhavý pohyboval velice dobře a v přípravě před mistrovstvím světa ma horských kolech obsadil 6. místo.

Ze začátku závodu byl nejaktivnější Tomáš Medek (Madeta fitness/Spezialized), který vyhrál první dvě bodování. V 12 okruhu odskočila trojice jezdců Martin Boubal (VC Ratisbona), Zdeněk Mlynář (Focus team

Znojmo) a Tomáš Okrouhlický (AC Sparta Praha) a získala rozhodující náskok.

Na trati, která byla technicky velice náročná, se pelotonu nedařilo tento náskok likvidovat, i když vpředu uprchlíci ideálně nespolupracovali.

Nakonec se vedoucí trojice rozpadla a sólovou jízdou si jel Tomáš Okrouhlický pro vítězství, jenž se docela rychle oklepal z hrůzostrašně vyhlížejícího pádu v desátém okruhu. Za ním se ztrátou kroužil osamoceně Martin Boubal a Zdeněk Mlynář byl dojet pelotonem.

Do posledního okruhu tak najížděl Okrouhlický s velkým náskokem a mohl si vychutnat zasloužené vítězství na Lipně. Druhý projel páskou Boubal a Mlynář si v pelotonu při bodovačkách uhlídal třetí místo.

Nejaktivnějším jezdcem byl opět Tomáš Holub, který si pojistil vedení v soutěži aktivity. Ženy vyhrála Michaela Fušumová (GO!Nutrixxion). Muže Masters vyhrál Martin Kříž (CT Weber) a juniory Patrik Sedláček (AC Sparta Praha).

Tomáš Okrouhlický v cíli: „Dal jsem to dneska s pádem. Nic moc se mi nestalo a mohl jsem pokračovat dál, jen jsem vyměnil kolo. Nakonec se mi podařilo odjet a zvítězit. Jsem spokojen.“

Martin Boubal v cíli: „Na úzké trati to bylo trochu nervózní. Tak jsem tu naši tříčlennou skupinu ještě trochu roznastupoval a jeli jsme pak každý sám a byl klid.“

Zdeněk Mlynář v cíli: „I když se nám podařilo odskočit od pelotonu, tak jsme se nemohli domluvit. Nastupovali jsme si tak dlouho až jsme se roztrhali a já si pak počkal na balík a pohlídal si třetí místo.“

Dalším závodem, kde zlatý olympionik Jaroslav Kulhavý bude usilovat o vítězství bude Mezinárodní trofej Rokycan dne 21.9.2012 – večerní závod v centru Rokycan od 19. – 21.00  hodin.

Výsledky:

GP Progress sportswear na Lipně 26. srpna 2012 Čas vítěze: 1:28.10 h

1. místo Tomáš Okrouhlický (AC Sparta Praha) 28b 2. místo Martin Boubal (Veloclub Ratisbona) 19b 3. místo Zdeněk Mlynář (Focus team Znojmo) 16b 4. místo Tomáš Medek (Madeta fitness/Spezialized) 11b 5. místo Tomáš Holub (AC Sparta Praha) 8b 6. místo Jaroslav Kulhavý (Spezialized) 7b 7. místo Jan Klabouch (AC Sparta Praha) 2b 8. místo Martin Hebík (Focus team Znojmo) 2b 9. místo Jan Šimek (CK Příbram) 1b 10. místo Oldřich Míka (Galaxy Cyklo Švec)

POWERADE Cup Juniorů

1. místo Patrik Sedláček (AC Sparta Praha)

KISS Proton prestige (soutěž aktivity)

1. místo Tomáš Holub (AC Sparta Praha) 14b

Sýkora sportswear CUP (ženy)

1. místo Michaela Fušumová (GO!Nutrixxion) 2. místo Klára Makovcová

NaCesty.cz CUP (jezdci Masters nad 40let) 1. místo Martin Kříž (CT Weber) 2. místo Zdeněk Rubáš (AC Sparta Praha) 3. místo Pavel Havránek (CT Weber)

Dalším závodem, kde zlatý olympionik Jaroslav Kulhavý bude usilovat o vítězství bude Mezinárodní trofej Rokycan dne 21.9.2012 – večerní závod v centru Rokycan od 19. – 21.00  hodin.)

Foto: Tomáš Tesař www.cyclist.cz

http://www.ceskatelevize.cz/ct4/ostatni/cyklistika/193400-kulhavy-si-poprve-od-olympijskeho-triumfu-zazavodil-v-kriteriu/

Comments are closed.