Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

6.závod Galaxy série AVG NÁMĚŠŤSKÝ CYKLOMARATON

Submitted by on Pátek, 24 Srpen 2012No Comment
6.závod Galaxy série AVG NÁMĚŠŤSKÝ CYKLOMARATON

V Náměšti nad Oslavou, jindy dějišti jedinečných hudebních festivalů, pokračovala v sobotu 18. srpna již 6. dílem Galaxy série 2012. Nejdelší trasa, která si svou premiéru odbyla v této podobě již v loňském roce, měřila opět 89 kilometrů a nabídla nevelké převýšení 1383 metrů. Pro body do celkového pořadí seriálu jsme vyrazili ve třech – barvy týmu hájili Franta Haitl, Tomáš Gladiš a Broňa Ivan. Navíc Franta v roli líra průběžného pořadí celého seriálu!

V půl jedenácté se na Masarykově náměstí v Náměšti nad Oslavou postavili na start účastníci delší trasy, včetně naší „svaté trojice“.

Na úvod čekal na všechny úvodní zaváděcí balík směrem na Častotice, Vanoč a přes Naloučany zpět do Náměšti nad Oslavou, kde byla první občerstvovací stanice. Hned od startu jsme se starali o tempo, které po širokých cestách kolísalo mezi 37 a 40 km/hod. Už to stačilo, aby se startovní pole nadělilo na větší či menší skupiny, které pak osamoceně projížděly opět Masarykovým náměstím. Franta s Tomem se usadili v původně asi desetičlenné vedoucí skupině.

Rychlé polní cesty, na nichž se kvůli suchu hojně prášilo, nahrávaly velmi rychlému průběhu závodu. První občerstvovací stanicí jsme se prořítili asi 50 minut po startu, krátce nato z první skupiny odjel hlavní favorit a taky pozdější vítěz Milan Fajt a o atak se pokusil i Franta, který ale musel řešit technické problémy s přehazovačkou, takže ho skupina zase dojela. Zhruba v půlce závodu se do skupiny jedoucí o druhé místo znovu dostal Tom, který předtím zaváhal a dlouze si musel čelo sjíždět.

V první skupině si tak kluci mohli pomoct. Franta hýřil energií, nastupoval v každém kopci a za každou zatáčkou, Tomáš měl co dělat, aby jeho tempo držel. Poté, co přejeli hráz vodní nádrže Mohelno, odpadl ve stoupání ze skupiny Lukáš Frýba a tak se jelo o druhé místo ve třech – navíc Franta, Tomáš i Michal Hyneček závodili ve stejné kategorii.

„Michala se nám nedařilo setřást, už jsme byli naštvaní, protože za celou dobu vlezl na špici jen jednou a to když jsem ho k tomu důrazně vyzval,“ čílil se po závodě Franta. „Nechtěli jsme dojet do takové fáze, aby nám pak kilometr před cílem nastoupil a dojel do cíle před námi. Takže za poslední občerstvovací stanicí u rozhledny Babylon jsme za to vzali a hrnuli to k cíli,“ doplnil ho Tomáš. závěrečné kilometry závodu ztěžovalo kličkování mezi lidmi z krátké trasy, ale přesto se v nepřehledném závěru klukům podařilo Michala Hynečka setřást.

Jako druhý v celkovém pořadí a tedy první v kategorii 19-29 let protnul cílovou pásku Tomáš Gladiš, pro něhož to bylo první pódiové umístění v letošní Galaxy sérii. Třetí celkově a druhý v kategorii dojel s odstupem půl minuty Franta Haitl. Devětaosmdesátikilometrovou trať kluci projeli za tři hodiny a šest minut! Pódium v kategorii uzavřel na třetím místě Michal Hyneček, který v závěru „koupil“ dvě minuty.

Broňa Ivan dojel do cíle AVG Náměšťského Cyklomaratónu na 29. místě celkově a čtrnáctý v kategorii.

Výsledky 89 km – trasa A:
1. FAJT Milan (Eurofoam Sport Team) 3:01:17
2. GLADIŠ Tomáš (Galaxy CykloŠvec) +4:53
3. HAITL František (Galaxy CykloŠvec) +5:16

29. IVAN Bronislav (Galaxy CykloŠvec) +29:53

Po nepříliš povedené úvodu sezóny se kluci dostávají k lepším výsledkům, což nese ovoce i v celkovém pořadí seriálu. Franta Haitl s přehledem drží ve svých rukou průběžné vedení, Tomáš Gladiš se posunul na třetí místo a Broňa Ivan je devátý.

Výsledky 89 km – trasa A:
1. FAJT Milan (Eurofoam Sport Team) 3:01:17
2. GLADIŠ Tomáš (Galaxy CykloŠvec) +4:53
3. HAITL František (Galaxy CykloŠvec) +5:16
4. HYNEČEK Michal (Merida Biking Team) +7:08
5. RYGL Jaroslav (Merida Biking Team) +8:07
1. VLACHOVÁ Soňa (MMB) 3:38:04
2. POLÍVKOVÁ Kája (Trek-Salomon) 1:57
3. MATLÁŠKOVÁ Jana (Galaxy CykloŠvec) +16:08


Výsledky 41 km – trasa B:

1. STRNAD Václav (Inkospor) 1:25:16
2. VÁŇA Pavel (Tišnov Bikers) +0:27
3. PEŠKA Pavel (CBASE) +0:30
1. KRATOCHVÍLOVÁ Eva (Alpine Pro – Author Team) 1:51:47
2. POPKOVÁ Ivana (KC Hakr Brno) +0:47
3. NEZVEDOVÁ Věra (Cyklo Team Mikulášek Znojmo) +4:35

Galaxy série 2012 pokračuje těmito závody:

22.9. Galaxy Kenda Soběslavský maraton – Soběslav
29.9. Galaxy Catlike Zručský maraton – Kácov

Více informací na www.galaxy-serie.cz.

Foto: Aleš Chmelíček

Další foto: www.facebook.com/BikeStream.cz

www.galaxyteamhranice.cz

Comments are closed.