Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

Chlupáč osmý v Jeseníkách

Submitted by on Úterý, 21 Srpen 2012No Comment
Chlupáč osmý v Jeseníkách

Dominik Chlupáč obsadil velmi dobré osmé místo v Horském závodě v Jeseníkách. Závod startoval v Jeseníku, jelo se přes Červenohorské sedlo, Kouty nad Desnou a cíl byl na Dlouhých Stráních. Tento okruh absolvovali všichni dvakrát, celkem měřil závod 70 kilometrů. „V prvním kopci odjeli čtyři lidi, za nimi vyrazila další skupina, kde jsme měli Chlupáče a Ehrenbergera. V posledním stoupání se tato skupinka zredukovala na čtyři lidi a Chlupáč vybojoval osmou příčku, Ehrenberger byl jedenáctý,“ řekl trenér Favoritu Brno František Trkal po závodě, který vyhrál Slovinec Polanc.

„Dominik potvrdil pověst výborného vrchaře a osmé místo v poměrně slušné konkurenci je úspěchem,“ dodal František Trkal.

Před Horským závodem jsme absolvovali ještě další dva starty v Hradci Králové a okolí. Prvním byla Velká cena Hradce Králové, což bylo městské kritérium po kostkách přes Velké náměstí. Startovalo 130 lidí a o vítězství spurtovala zhruba padesátičlenná skupina. Vyhrál Kaňkovský z Dukly, z našich byl nejlepší Turek.

V GP Královéhradeckého kraje se startem v Hradci a cílem v Třebechovicích triumfoval po 180 kilometrech M. Hačecký z Dukly po úniku čtyřčlenné skupiny, který vydržel až do cíle. Z Favoritu byl nejlepší 31. Chlupáč, Ehrenberger skončil o dvě místa za ním a Turek byl šedesátý.

Comments are closed.