Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Tomáš Slavík získal tři vítězství za jeden víkend

Submitted by on Pondělí, 6 Srpen 2012No Comment
Tomáš Slavík získal tři vítězství za jeden víkend

Tomáš Slavík /RSP team/ dokázal získat ve Švýcarském Leibstadtu tři vítězství za jeden víkend. Zvítězil na 2.závodě Euro 4X series, ale i na Swiss 4X cup a MTB pumptrack challenge.

Druhé kolo evropské fourcrossové série Euro 4X series se přesunulo do švýcarského Leibstadtu, kde si zde v nově vybudovaném areálu měřili síly ti nejrychlejší fourcrossaři. Trať měla spíše bmx charakter a právě z toho důvodu přijelo pár rychlích bmx riderů, kteří míchali pořadím. Tomáš Slavík zvítězil v každé své jízdě, jak na Euro series, tak i na Swiss 4X cupu a pumptracku.

„První den jsme hodně bojovali s vedrem a systémem závodu, jelikož se jel takový systém, že jsme byli vlastně od 11 h až do 18 h na kole, na což my fourcrossaři nejsme stavení, ale na druhou stranu to byl dobrý trénink na nadcházející ME a MS. Následoval Pumptrack, kde jsme jeli už po tmě za umělého osvětlení, což bylo po celým dni hodně náročný, ale nakonec to taky klaplo a padl tam první flek. V neděli nám začalo pršet a trať paradoxně mnohem lépe držela.

V nedělním závodě už byl nastavený klasický systém, jak jej známe ze světové série, takže jsme měli za 2 hodiny odjeto. Dával jsem hodně vyrovnaný starty a bavilo mě to, takže ve finále také 1.místo. 1 víkend a 3 vítězství… to není špatná bilance :) “

Již za 2 týdny se přesouváme do Polska na Mistrovství Evropy, kde se rozhodne o titulu evropského šampióna.

Pro více info, fotek a videií sledujte FB fanpage www.facebook.com/TomSlavik63

Comments are closed.