Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Favorit Brno – Máme medaili z časovky na mistrovství republiky

Submitted by on Středa, 27 Červen 2012No Comment
Favorit Brno – Máme medaili z časovky na mistrovství republiky

Favorit Brno se prezentoval ve velmi dobrém světle na mistrovství republiky, které hostil od středy do neděle Púchov. Největšího úspěchu dosáhl z týmu mužů Daniel Turek, který vybojoval bronz v časovce mužů do 23 let.

„Na vítězného Nováka, který byl obrovským favoritem, ztratil Dan 42 vteřin. V nabité konkurenci je to výborný úspěch. Stejně jako devátá příčka Chlupáče, jehož forma šla v posledním týdnu hodně nahoru,“ pochválil své svěřence trenér František Trkal.

„A to měl Dan v časovce ještě rezervy. Nesedla mu úplně po technické stránce, což dobře věděl i on sám. Přesto zaslouží pochvalu, vždyť je prvním rokem ve třiadvacítce. Navázali jsme na loňské druhé místo Smoly a na tak důležitém závodě jsme ukázali, že Favorit do špičky patří. Oba naši startující byli v desítce, což je úspěch,“ dodal trenér.

V nedělním silničním závodě jsme měli čtyřnásobné zastoupení, k Turkovi a Chlupáčovi se přidali ještě Ehrenberger a Zimovčák. Pro nemoc nemohl startovat Hampl. Chlupáč byl v kategorii do 23 let nakonec čtvrtý. „Jel v první skupině po boku Kreuzigera, Velitsů, Sagana nebo Štybara. Ve spurtu své kategorie skončil sice na nelichotivém čtvrtém místě, ale já to považuji za velmi dobrý výsledek. I vzhledem k tomu, že všichni tři kluci, kteří skončili před Dominikem, jsou lepší sprinteři,“ uvedl František Trkal po závodě se 191 lidmi na startu včetně absolutní české i slovenské špičky z ProTour.

„Smůlu měl Turek, jehož zbrzdil pád v pelotonu dvě a půl kola před cílem. Na úzké cestě se to ucpalo a kdo byl vzadu, neměl šanci,“ popsal trenér.

Skvělého úspěchu dosáhl rovněž Ehrenberger, který byl v klasifikaci elity jedenáctý. „Když si vezmeme, kdo všechno startoval, je to velmi dobrý výsledek. Dokázal tam být s nejlepšími až do úplného závěru a podle mě dosáhl životního úspěchu. Kuba zajel opravdu výborný závod a potvrdil výtečnou formu, kterou má poslední tři týdny,“ přiznal František Trkal. „Celkově musím všechny kluky za celý týden pochválit. Ukázali jsme, že se s námi musí počítat a že jdeme správnou cestou.“

Výsledky – muži: 1. Kadlec (Dukla Praha), 2. Raboň (Omega Pharma-Quick Step), 3. J. Polnický (Whirlpool-Author), … 11. Ehrenberger (Favorit Brno).

Do 23 let: 1. Hník, 2. Boroš, 3. P. Vakoč, 4. Chlupáč, 14. Turek, Zimovčák (všichni Favorit Brno) nedokončil.

Časovka do 23 let (38,4 km): 1. Novák (Trevigiani Dynamon Bottoli), 2. Hošek (Whirlpool- Author), 3. Turek, 9. Chlupáč (oba Favorit Brno).

Comments are closed.