Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

Cofidis cup v Luhačovicích

Submitted by on Středa, 13 Červen 2012No Comment
Cofidis cup v Luhačovicích

Na čtvrtém závodě domácího pohárového seriálu Cofidis cup v Luhačovicích skončil z našich závodníků nejlepší Jakub Ehrenberger, který obsadil v přetěžkém závodě za deště v nabité konkurenci desáté místo.

Závod byl extrémně těžký. Během 135 kilometrů nastoupali borci 3100 výškových metrů a dokončilo pouze 28 lidí! „Přetěžký profil byl navíc ještě umocněn deštěm. Jelo se od začátku naplno a řada lidí odpadávala. Věděl jsem, že z našich kluků je na tom hodně dobře Ehrenberger, už na Lidicích jezdil výborně. Podal opravdu velmi dobrý výkon, ve skupině deseti lidí bojoval o páté místo ve spurtu a nakonec skončil šestý a celkově desátý,“ řekl trenér František Trkal.

„Pochvalu zaslouží i mladík Hampl, který byl v tak těžkém závodě jednadvacátý. I Turek jel dobře, ale měl smůlu, protože v polovině závodu ho zbrzdily technické problémy se zadním kolem, a i když se hodně snažil, sám už nebyl schopen čelo docvaknout. Přesto závod dokončil, čehož si vážím, protože v těžkých podmínkách to bylo hlavně o vůli,“ uvedl trenér. „Profil měl z našich kluků nejvíc sedět Chlupáčovi, ale bohužel měl v týdnu tři dny výpadek kvůli zdravotním problémům a v závodě mu došly síly.“

Výsledky: 1. Bína (ČEZ Cyklo Team Tábor), 2. Hirt (CK Atény 2004), 3. V. Hačecký (Dukla Praha) +1:12, 4. Hudeček (Whirlpool Author), 5. Bambula (ČEZ Cyklo Team Tábor), … 10. Ehrenberger, 21. Hampl, 27. Turek, Chlupáč, Zimovčák (všichni Favorit Brno) nedokončili.

František Trkal

Favorit Brno

Comments are closed.