Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Závody

GP města Přeštice vyhrál Zdeněk Mlynář

Submitted by on Pondělí, 4 Červen 2012No Comment
GP města Přeštice vyhrál Zdeněk Mlynář

Sedmý díl GIANT LIGY – GP města Přeštice vyšperkoval svojí účastí juniorský mistr světa z cyklokrosu Zdeněk Mlynář (FOCUS cycling Znojmo). Na startu chyběl Jiří Nesveda (AC Sparta Praha) startující na UCI závodě v Rakousku, za Sparty startovali jen naši mladí U 23 Tomáš Holub a Jiří Doležal. Hlavní závod kategorie Elite na 60 minut + kolo odstartoval přesně v 15:45 hod starosta Přeštic pan Kmoch a jezdci vyrazili s takovou razancí jako by byl závod jen na dvě kola.

Vysoké tempo ze začátku závodu se podepsalo a i na několika jezdcích, kteří pak ztratili kontakt s hlavní skupinou. V polovině závodu nastoupil Martin Hebík (FOCUS cycling team Znojmo) a sólovou jízdou si začal vytvářet solidní náskok. To se však nelíbilo Tomáši Holubovi (AC Sparta Praha) a vydal se ho stíhat. Za sebou si však vezl další nebezpečnou dvojici jezdců Okrouhlického a dobře připraveného Mlynáře (oba FOCUS ).

V závěrečných kolech se tak na čele vykrystalizovala nejsilnější čtveřice závodu Okrouhlický, Hebík, Holub a Mlynář. A právě Mlynář měl nejvíce sil a v posledních pěti kolech se pustil do úniku, který udržel až do cíle a mohl se tak zaslouženě radovat z dalšího vítězství. Na druhém místě dojel Okrouhlický, který se tak oblékne do žlutého. Na třetím místě pak dospurtoval Sparťan Tomáš Holub.

GP města Přeštice 2012

60min + kolo

1. místo Zdeněk Mlynář (FOCUS cycling team Znojmo) 2. místo Tomáš Okrouhlický (FOCUS cycling team Znojmo) 3. místo Tomáš Holub (AC Sparta Praha) 4. místo Martin Hebík Focus Znojmo 5. místo Jiří Doležel AC SPARTA PRAHA

Zdeněk Rubáš

Comments are closed.