Home » Aktuální téma, MTB, Týmy & závodníci, Závody

Cyklomaratontour RWE Okoloolomouce 2012

Submitted by on Středa, 30 Květen 2012No Comment
Cyklomaratontour RWE Okoloolomouce 2012

Třetí ročník závodu RWE Okoloolomouce se jel o uplynulém víkendu v okolí hanácké metropole. Na těžké trati dlouhé 65 kilometrů obsadil Franta Haitl dvanácté místo, na krátké trati vyhrál Tomáš Gladiš a desátý dojel Broňa Ivan.

Velké změny se přes zimu udály v souvislosti se závodem RWE Okoloolomouce. Tou první byl přesun zázemí z Hluboček do Dolan na fotbalové hřiště. A tou druhou obměna trati. Kvůli novému zákonu o užívání pozemních komunikací bylo potřeba se vyhnout asfaltovým úsekům, což však ve výsledku trati Okoloolomouce prospělo. Na přípravách trati jsme se podíleli i my a bude to znít jako samochvála, ale myslíme si, že letošní trať RWE Okoloolomouce byla skutečným závodem horských kol.

V půl dvanácté se na trať vydali nejdříve maratonci, kteří se vydali na dva okruhy, a deset minut po nich i závodníci, kteří si troufli absolvovat jen jediný okruh na 35 kilometrů. Na dlouhé trati naše barvy reprezentoval Franta Haitl, který ještě půlky druhého okruhu bojoval o umístění na bedně v kategorii, ale nakonec toto místo neudržel a dojel dvanáctý a pátý v kategorii, což je ale vzhledem ke konkurenci pořád skvělý výsledek.

Netradičně krátkou trasu na jediný okruh a tedy pouze 35 km zvolili Broňa Ivan s Tomášem Gladišem. A nevedli si vůbec špatně – Tomáš s přehledem zvítězil stylem start-cíl a Broňa dojel desátý.

Tomáš Gladiš„Ještě patnáct minut před startem dlouhé trati jsem v Lošově kontroloval značení trati a start bych nestihl. Proto jsem se přehlásil na krátkou, abych se ten den vůbec projel na kole. Všechno vyšlo na jedničku. Abych stihl start krátké, musel jsem hodně spěchat, a tak jsem se i docela dobře rozjel. Z tempa, které kluci nasadili hned po startu jsem se první kilometr vzpamatovával, ale pak už se to chytlo a na první kopec jsem vyjel sám s pár stovkami metrů k dobru. V tu chvíli jsem se rozhodl to zkusit a jet ´šrot´ tak, abych si udělal co možná největší náskok.“

„Ještě u radíkovské pevnůstky jsem za sebou kluky z krátké slyšel, ale v následujícím singletrailu do Lošova se mi povedlo si vytvořit rozhodující náskok. Mezi pomalejšími závodníky z dlouhé jsem se proplétal co to šlo a s trochou štěstí mi to i celkem vycházelo. Pro jistotu jsem si držel vysoké tempo ještě v těžkém kamenitém kopci z Hluboček k první občerstvovací stanici a pak už stačilo jen nějak solidně přejet táhlý kopec do Pohořan a neudělat žádnou chybu a bylo hotovo“ :-)


RWE Okoloolomouce – trať 65 km
1. Hruška Jan (Toyota Dolák MTB Team) 2:17:26
2. Vokrouhlík Tomáš (BMC – Savo) +0:01
3. Hejduk Stanislav (Madeta Fitness Specialized) +12:08

12. Haitl František (Galaxy Team Hranice) +21:48

RWE Okoloolomouce – trať 35 km
1. Gladiš Tomáš (Galaxy Team Hranice) 1:26:17
2. Šmíd Tomáš (Ghost-Mojekolo.cz) +2:32
3. Malý Ondřej (Drásal Holešov) +2:57

10. Ivan Bronislav (Galaxy Team Hranice) +6:32

Další krásné fotky Mirka Chládka najdete na mirek.freebox.cz

Comments are closed.