Home » Aktuální téma, Silniční cyklistika, Týmy & závodníci, Závody

V Dolanech u Olomouce se uskutečnil Cofidis cup 2012 mužů a Český pohár mládeže a žen 2012

Submitted by on Neděle, 27 Květen 2012No Comment
V Dolanech u Olomouce se uskutečnil Cofidis cup 2012 mužů a Český pohár mládeže a žen 2012

Mladý jezdec Dukly Praha, teprve devatenáctiletý Jan Kadúch, zvítězil ve třetím dílu Cofidus Cupu, nejvýznamějšího domácího silničního seriálu, kterým byla Velká cena Olomouce. Ta se jela na devítikilometrovém okruhu v Dolanech, který jezdci absolvovali sedmnáctkrát.

Výsledky:

Horský závod:

1. Kozubek (Whirlpool Author), 2. Kaňkovský, 3. Vobora (Madeta Fitness – Specialized), 3. Kadúch, 5. Hampl (Favorit Brno).

Kritérium:

1. Kaňkovský, 2. Kadlec, 3. Kadúch, 4. Mixa, 5. Bláha (všichni Gukla Praha).

Cofidis Cup:

1. Kadúch (Dukla Praha) 4:01:46, 2. Bucháček Whirlpool Author) +1, 3. Vaňoušek (CK Atény 2004), 4. Nipl (Focus Znojmo) oba +2, 5. Hirt (CK Atény 2004)  +16, 6. Kadlec (Dukla Praha), 7. Bína, 8. Boroš (oba ČEZ cyklo Tábor), 9. Kozubel (Whirlpool Author) +1:34, 10. Vobora (Madeta Fitness – Specialized) +1:35.

V Českém poháru žen v sobotním závodě do vrchů dominovala závodnice Dukly Jarmila Machačová před Denisou Bartošovou SK Maxbike Orlová a třetí Terezou Trefnou Altraining.cz .

V odpoledním kritériu potvrdila své spriterské kvality Tereza Trefná před Jarmilou Machačovou a Markétou Svozilovou SKC Prostejov.

V nedělním silničním závodě zvítězila bikerka Pavlína Šulcová z týmu Merida Biking Team která v sobotu vyhrála Český pohár v MTB v maratonu a na vítězné vlně se vezla i v Dolanech na Olomoucku. Pavlína si to rozdala ve spurtu se svojí největší soupeřkou (a zároveň kamarádkou) Jarmilou Machačovou ASC Dukla Praha, která obsadila druhé místo a obě dojeli do cíle v pelotonu kadetů. Třetí místo obsadila slovenká závodnice Monika Kadlecová.

V celkovém součtu všech třích závodů vyhrála Jarmila Machačová před Terezou Trefnou.

Dolany silniční závod (neděle)

1. Pavlína Šulcová Merida Biking Team

2. Jarmila Machačová ASC Dukla Praha

3. Monika Kadlecová Slovensko

Dolany kritérium (sobota)

1. Tereza Trefná Altraining.cz

2. Jarmala Machačová ASC Dukla Praha

3. Markéta Svozilová SKC Prostějov

Dolany závod do vrchu

1. Jarmala Machačová ASC Dukla Praha

2. Denisa Bartošová SK Maxbike Orlová

3. Tereza Trefná  Altraining.cz

Comments are closed.